Flotta Hírek Kommunikáció és Informatika Vezetéstechnika

Magyar Termék Nagydíjat nyert a Lambda-Com által fejlesztett vezetési stíluselemző szolgáltatás

A Lambda-Com Csoport egyedülálló közlekedésinformatikai megoldása, a vezetési stíluselemző DrivingStyle szolgáltatás elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. A vállalatcsoport innovatív telematikai szolgáltatásának segítségével nyomon követhetővé válnak a járművezetők vezetési szokásai, s így a fuvarozók felderíthetik a nem megfelelő járműhasználatból eredő többletköltségeket, ezáltal jelentősen csökkenthetik kiadásaikat.

magyar_termek_nagydij_webeye_bagossy_tamas_nemeth_palA tizennyolcadik alkalommal meghirdetett Magyar Termék Nagydíj Pályázaton olyan innovatív és magas színvonalú megoldásokat kínáló vállalkozásokat díjaztak, amelyek termékei, szolgáltatásai nemcsak a hazai, de nemzetközi szinten is versenyképesek. A Lambda-Com Csoporthoz tartozó WebEye Magyarország és WebEye International által kínált vezetési stíluselemző szolgáltatás jelentős mértékben hozzájárul a fuvarozó vállalkozások hatékony működésének javításához a járművezetők képzésének egyedülálló támogatásával. A cégcsoport munkáját immár másodszor ismerték el a Magyar Termék Nagydíjjal, amelynek Informatikai Nívódíját tavaly a Lambda-Com által fejlesztett eTachograph szolgáltatással nyerték el.

A vezetési stíluselemző segítségével a fuvarozással, szállítmányozással foglalkozó vállalatok vezetői pontos és naprakész információt kaphatnak az általuk alkalmazott pilóták vezetési szokásairól. A rendszer az értékelés során vizsgálja a gázpedál helyzetét, a tempomat és a retarder használatát, a fordulatszám megválasztását, a fékezések módját és gyakoriságát, a nyomatékeloszlást, illetve a saját súllyal történő kigurítást. A rendszerből kinyert adatokból pontosan kiderül, melyik járművezetőnek milyen területen van szüksége további oktatásra, s így a cégvezetők személyre szabott vezetéstechnikai képzéssel segíthetik a sofőrök vezetési stílusának javítását, illetve folyamatosan nyomon követhetik fejlődésüket. A telematikai megoldás használatával és helyes vezetési stílus elsajátításával a fuvarozók jelentősen visszaszoríthatják a nem megfelelő járműhasználatból eredő többletkiadásaikat, 5-12%-kal csökkenthetik az üzemanyagköltségeket, 15-20%-kal mérsékelhetik a járművek szervizköltségeit, illetve növelhetik a flottába tartozó tehergépjárművek élettartamát.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy cégcsoportunk immár második alkalommal nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat. A Lambda-Comnál folyamatosan arra törekszünk, hogy olyan innovatív telematikai megoldásokat fejlesszünk, melyek hozzájárulnak a közúti áruszállítás területén tevékenykedő vállalatok hatékonyabb működéséhez, költségeik csökkentéséhez, illetve a környezetbarát áruszállítás feltételeinek megteremtéséhez. A DrivingStyle-t és az eTachograph szolgáltatásunkat együtt alkalmazva olyan komplex, értéknövelt megoldási csomagot alkottunk meg és tettünk elérhetővé a fuvarozók számára, amelyhez hasonló jelenleg nem létezik Magyarországon és Európában.” – mondta Németh Tibor, a Lambda-Com Kft. ügyvezetője.


Lambda-Com Kft.
A Lambda-Com Kft. fő tevékenysége a közlekedésinformatikai fejlesztés. A Magyarországon piacvezető, Európa 14 országában jelen lévő cégcsoport tagja a magyarországi értékesítésért és ügyféltámogatásért felelős WebEye Magyarország Kft., a nemzetközi leányvállalatok értékesítési háttértámogatását végző WebEye International Kft. és a közlekedési informatikai profilú Best Way Traffic Kft. A Lambda-Com által kifejlesztett telematikai (Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás” a GPS/GPRS technológia alkalmazásával naprakészen,valós időben, a nap 24 órájában teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését.
Bővebb információ:
http://www.lambdacom.hu/

WebEye Magyarország Kft.
A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai (Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. A WebEye Magyarország a vállalatcsoport termékeinek magyarországi értékesítését és ügyféltámogatását végzi.
Bővebb információ:
http://hu.webeye.eu/
www.utdij-bevallas.hu

Forrás: FLOW PR
.

(Ezt a cikket 114 alkalommal tekintették meg.)