A Goodyear immár 11 éve támogatja az FIA Kamion Európa-bajnokságot

Szeptember első hétvégéjén a Hungaroringre érkeznek a kamion Európa-bajnokság versenyzői. A tíz futamból álló versenysorozat hazai fordulójában 1-es rajtszámmal indul a címvédő, Kiss Norbert, az OXXO Truck Racing Team pilótája. Az idei a tizenegyedik olyan bajnokság, ahol a futamokhoz a versenykamionok abroncsait a Goodyear szállítja, a Hungaroringen azonban 25 év kihagyás után rendeznek kamion Európa-bajnokságot.

Forrás: Weber Shandwick
Forrás: Weber Shandwick

A fejlesztés és a gyártás során a kifejezetten arra összpontosítottak az abroncsgyártók, hogy az 5,4 tonnás, akár 160 km/h sebességgel száguldó versenykamionok a lehető legjobb teljesítményt és a legnagyobb biztonságot nyújthassák. A Goodyear kamionok számára készített versenyabroncsait kimondottan a versenyzés céljainak megfelelően tervezték. A Kamion Európa-bajnokságokért felelős Federation Internationale de l’Automobile (Nemzetközi Automobil Szövetség, FIA) idén is csak a Goodyear 315/70R22.5 méretű versenyabroncsainak használatát hagyta jóvá. Az abroncsokat az FIA Kamion Európa-bajnokság összes futamára a Truck Race Organisation (TRO) szállítja, és a TRO nyújtja a kapcsolódó szolgáltatásokat is.

Forrás: Weber Shandwick
Forrás: Weber Shandwick

„A Goodyear versenygumik megbízhatóak, kifejezetten jól viselkednek a versenyek alatt, pedig öt és fél tonna 160 Km/h-val száguldunk rajtuk. A kemény féktávoknál és a kigyorsításoknál elképesztő erők hatnak a gumikra, de mi pilóták ebből nem érzünk semmit, maximálisan tudjuk uralni és irányítani a versenykamionokat – mondta Kiss Norbert, az OXXO Truck Racing Team európa bajnok pilótája.

Goodyear Truck Race TRO Truck
Forrás: Weber Shandwick

A bajnokság kiváló lehetőség arra, hogy a Goodyear a versenypályán szerzett tapasztalatait az országúti abroncsok fejlesztésénél is felhasználja és a vállalat innovációs oldalát is bemutathassa olyan tehergépkocsi-abroncsok kifejlesztése révén, melyek az extrém versenykörülmények között is megbízhatóan teljesítenek és a pilóták biztonságát is szolgálják.

Forrás: Weber Shandwick
Forrás: Weber Shandwick

A Goodyear
A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncs-gyártója. A vállalat mintegy 67 000 embert foglalkoztat a világon, a termékeit pedig 22 ország 50 létesítményében állítja elő. Az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két Innovációs Központjának célja: a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztése, melyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítményi színvonalát.

A Goodyear Dunlop Europe haszongépjárművekre, helyi és távolsági autóbuszokra gyártott gumiabroncs-típuscsaládja több mint 400 különböző terméket tartalmaz több mint 55 méretben. A világ számos vezető haszongépjármű-gyártója, köztük a DAF, az Iveco, a MAN, a Mercedes-Benz, a Renault Trucks, a Scania és a Volvo is Goodyear gumiabroncsokat szerel alapfelszerelésként járműveire. A Goodyear az összes nagy pótkocsigyártónak is szállít gumiabroncsokat. A TruckForce szervizhálózatot, a 24 órás ServiceLine országúti segélyszolgálatot, a Mobility-t és a FleetOnlineSolutions internetes menedzsment-rendszert, valamint a Goodyear Retread Technologies-t magába foglaló Fleet First szolgáltatásával a Goodyear kínálja az iparág legátfogóbb, célorientált szolgáltatásait.

A Goodyear-rel és termékeivel kapcsolatos további információért keresse fel a www.goodyear.com weboldalt.

Forrás: Weber Shandwick
.

(Ezt a cikket 100 alkalommal tekintették meg.)