Alkatrészgyártók hírei Hírek Járműtechnika

Continental gumiabroncsokon fut a BMW elektromos teherautója

A Continental szerepet vállal a BMW Group és a SCHERM logisztikai vállalatcsoport környezetbarát teherjárműveket népszerűsítő kísérleti projektjében, és innovatív harmadik generációs abroncsokkal, valamint ContiPressureCheck rendszerrel szereli fel a projektben részt vevő Terberg YT202 elektromos teherautót. „A környezetbarát hajtású jármű kormányzott tengelyére alacsony gördülési ellenállású Conti EcoPlus HS3 gumiabroncsok kerülnek 355/50 R22.5 méretben, amelyeknek ideális kiegészítői a hajtott tengelyre szerelt, 295/55 R22.5 méretű Conti EcoPlus HD3 gumiabroncsok” – tette hozzá Musztrai Ferenc, a Continental Hungaria Kft. marketing vezetője. A szerelvény félpótkocsija alacsony gördülési ellenállású és hosszú élettartamú Conti Hybrid HT3 pótkocsi abroncsokat visel, 445/45 R19.5 méretben.

continental-Starting_eTruck
Jürgen Maidl (balról), a BMW Csoport logisztikai vezetője, Kurt J. F. Scherm, a SCHERM Csoport vezérigazgatója, és Hermann Bohrer, a BMW Csoport müncheni gyárának vezetője útjára indítják az elektromos járműszerelvényt

Az elektromos teherautó július eleje óta naponta többször teszi meg a BMW müncheni gyára és a SCHERM logisztikai központja közötti utat, olyan autóalkatrészeket szállítva, mint például lengéscsillapítók, rugók, vagy kormányművek. Az elektromos hajtásláncnak köszönhetően különösen csendes teherautó érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezik, és a fejlesztőpartnerek szándékai szerint úttörő szerepet tölt majd be az elektromos árufuvarozás elterjesztésében. A járművet ünnepélyes keretek között, Ilse Aigner bajor tartományi miniszterelnök-helyettes jelenlétében mutatták be, ez év júliusában.

A 40 tonnás vontató kerekeire szerelt, a Continental alacsony gördülési ellenállású termékcsaládjába tartozó Conti EcoPlus HS3 és Conti EcoPlus HD3 abroncsok speciális futófelületi kiképzése jelentősen csökkenti a gördülési ellenállást, ami hagyományos üzemanyagok használata esetén is lényegesen alacsonyabb fogyasztást tesz lehetővé.

Az elektromos szerelvény félpótkocsijára szerelt Conti Hybrid HT3 R19.5 abroncsokat kimondottan kombinált használatra, a helyi és a távolsági fuvarozás igényeinek egyaránt megfelelve fejlesztette ki a Continental. „A Hybrid HT3 gumiabroncsok hosszú élettartama ideális a városi fogalomra jellemző gyakori megállások és elindulások, valamint a lakott területen belüli intenzív kanyarodási manőverek teljesítéséhez, üzemanyag-takarékos mivoltát pedig az alacsony gördülési ellenállását bizonyító B-kategóriás EU-abroncscímke besorolás jelzi” – emelte ki Musztrai Ferenc.

continental-eTruck
A környezetbarát elektromos teherautó a Continental Conti EcoPlus és Conti Hybrid termékcsaládjába tartozó, alacsony gördülési ellenállású és hosszú élettartamú abroncsokon gurul, és a ContiPressureCheck integrált abroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel is fel van szerelve

Természetesen a megfelelő guminyomásnak is nagyon fontos szerepe van az elektromos teherautó hatékony üzemeltethetőségében. Éppen ezért a Continental ContiPressureCheck abroncsnyomás-ellenőrző rendszere is helyet kapott a fedélzeten, folyamatosan, valós időben továbbítva az elektromos járműszerelvény abroncsainak nyomás- és hőmérsékletadatait a pilótafülkébe. Az előírt nyomás betartásának az abroncsszerkezet élettartama szempontjából is döntő jelentősége van: túl alacsony nyomás esetén a karkasz károsodhat, míg megfelelő nyomással gond nélkül újrafutózható a gumiabroncs a futófelület lekopását követően. „A lassú defektek megakadályozásával és a karkasz élettartamának megőrzésével a ContiPressureCheck csökkenti a fuvarozó vállalatok által okozott környezeti terhelést, hozzájárulva a fenntartható és környezetbarát árufuvarozáshoz”- hangsúlyozta a Continental Hungaria Kft. marketing vezetője.

A SCHERM Csoport egy globális logisztikai, szállítmányozási, ingatlan és szolgáltató vállalatcsoport mintegy 2000 alkalmazottal 14 helyszínen és 500 saját tulajdonú teherautóval. A vállalatcsoport a fenntarthatóságot határozta meg egyik legfontosabb vállalati értékeként.


Continental vállalat
A Continental az intelligens technológiák kifejlesztésével az emberek és az árucikkek mobilitását támogatja. A vállalat nemzetközi autóipari beszállítóként, abroncsgyártóként és ipari partnerként biztonságos, kényelmes, személyre szabott és megfizethető megoldásokat kínál. 2014-ben a konszern öt divíziója, a Chassis & Safety, az Interior, a Powertrain, a Tires és a ContiTech az előzetes számítások alapján együttesen közel 34,5 milliárd euró forgalmat ért el, és jelenleg 53 országban több mint 200.000 munkavállalót foglalkoztat. További információt a www.continental-corporation.com weboldalunkon talál.

A Continental Magyarországon
A Continental Magyarországon jelenleg öt vállalattal, hét telephelyen képviselteti magát, és közel 6.100 munkatársat foglalkoztat. Négy divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech) végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán. A gumiabroncs divízió 1991 óta van jelen a magyar piacon értékesítési irodával és regionális abroncsraktárral.

Gumiabroncs divízió
2013-ban a Gumiabroncs divízió a világ 24 helyszínén jelen lévő termelő, fejlesztő és kereskedelmi egységei közreműködésével, több mint 44.000 munkatárs részvételével közel 9,6 milliárd eurós forgalmat ért el. A világ egyik vezető abroncsgyártójaként a Continental a széles termékportfoliójával, illetve a folyamatos fejlesztéseivel jelentős mértékben hozzájárul a gazdaságos és környezetbarát mobilitás fenntartásához.

Személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncs üzletág
A Continental Európa egyik vezető abroncsgyártója a személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncsok területén, valamint a világ negyedik legnagyobb gumiabroncs-gyártója a személygépjármű-abroncsok elsőszerelés és utánpótlás piacán. A Continental a prémiumkategóriás abroncsok fejlesztése során a biztonságot befolyásoló tulajdonságok optimalizálására és a gördülési ellenállás minimalizálására helyezi a hangsúlyt. További információt a www.continental.hu weboldalunkon talál.

Haszongépjármű-gumiabroncs üzletág
A Continental Haszongépjármű-gumiabroncs üzletága a világ egyik legnagyobb gyártójának számít a tehergépjármű-, az autóbusz- és az ipari gumiabroncsok területén. További információt a www.continental.hu weboldalunkon talál.

Szponzoráció
A gumiabroncs divízió hivatalos támogatója a német DFB Kupának, az észak-amerikai Major League Soccer bajnokságnak, az Asia Cup 2015-nek, melynek Ausztrália ad otthont, valamint a Franciaországban megrendezésre kerülő UEFA EURO 2016™ rendezvénysorozatnak. További információt a www.contisoccerworld.com weboldalunkon talál.

Forrás: ContinetalOne On One Kommunikáció
.

(Ezt a cikket 137 alkalommal tekintették meg.)