Gazdaság Hírek

Mol: változatlan stratégia a régiós terjeszkedés

A Mol nem kívánta kommentálni az MTI-nek azt az értesülést, hogy érdekelt lenne a magyarországi Agip-kúthálózat felvásárlásában, azt azonban megjegyezte, hogy kiskereskedelmi stratégiájuk egyértelmű és világos: terjeszkedni a régióban, fejleszteni a kúthálózatot és emelni a szolgáltatások színvonalát.

Az új Mol Fresh Corner töltőállomás shop része az átadó napján Budapesten, a XI. kerületi Prielle Kornélia úton 2015. május 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Az új Mol Fresh Corner töltőállomás shop része. MTI Fotó: Illyés Tibor

A Népszabadság értesülése szerint az olasz ENI eladja a harmadik legnagyobb hazai benzinkúthálózatnak számító Agipot, az érdeklődők között van a Mol, a Lukoil márkájú kutat üzemeltető Normbenz, valamint a lengyel PKN Orlen tulajdonában lévő cseh Unipetrol.

A pénteken megjelent cikk beszámol továbbá arról, hogy tavaly összesen 125 Agip kút került a Mol birtokába, ezzel együtt az olaszoktól a céghez került 41 szlovák és 42 román kút is. A Mol az MTI megkeresésére annyit közölt, nem kommentál sajtóértesüléseket, kiskereskedelmi stratégiájának azonban egyértelmű es világos: terjeszkedni a régióban, fejleszteni meglévő kúthálózatunkat es emelni szolgáltatásainak színvonalát.

E stratégiába illeszkedik az elmúlt két évben végrehajtott akvizíciósorozat, melynek eredményeként immár közel 2000 töltőállomással rendelkezik a Mol-csoport Közép-Európában, valamint a nyár elején elindított Fresh Corner koncepció is. Eddig Magyarországon 10, a régióban pedig közel 30 kutat alakított át e koncepció szerint a Mol-csoport.

A vállalat tavaly írt alá szerződést az olasz ENI összesen 208 kutat tartalmazó cseh, szlovák és román hálózatának megvásárlásáról. Horváth Ferenc, a társaság ügyvezető igazgatója pedig májusban azt mondta, reméli, hogy még az év vége előtt be tudnak jelenteni egy újabb akvizíciót a kiskereskedelmi üzletágban.

Forrás: MTI  (bbri \ gte)
.

(Ezt a cikket 119 alkalommal tekintették meg.)