Ford Gazdaság Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Statisztikák Személyautók

MÉG MINDIG ELSŐ A FORD!

A Ford továbbra is magabiztosan, konkurenciát több, mint egy havi átlagos értékesítési darabszámmal megelőzve vezeti a magyarországi személy- és haszongépjármű eladásokat. Kiugró siker a haszongépjármű kategóriában, minden negyedik idehaza gazdára találó kishaszongépjármű Ford. Töretlen a Ford Ranger sikerszériája, 41,6% piacrésszel, a versenytársak számait megduplázva magabiztosan vezeti a Pick-Up kategóriát.

img_0488
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A júliusban Magyarországon 896 új autó értékesítésével, 10,2%-os piaci részesedéssel a hazai személyautó- és haszognépjármű piacon első helyen végző Ford az egész év első hét hónapját tekintve is rendkívül sikeresen szerepelt. A márkának idén mindössze hét hónap kellett ahhoz, hogy közel 7000 darab új autót értékesítve legközelebbi versenytársához képest 1165 darabos, azaz több, mint egy havi átlagos értékesítésének megfelelő előnyt halmozzon fel. Az autógyártó által január és július közötti időszakban így elért 12,3%-os piaci részesedés egyértelműen jelzi, hogy a vásárlók nagyon szeretik a Fordot: minden nyolcadik új autót vásárló ügyfél a technológiai fejlesztés, a sokszorosan díjnyertes Ecoboost motorok és vezetéstámogató és aktív biztonsági rendszerek, valamint a dizájn és az új modellek bemutatása területén is szárnyaló márka mellett dönt.

Továbbra is különösen sikeres az autógyártó az elmúlt két évben teljesen megújult haszongépjármű portfóliója: az első hét hónapban a 2820 darab Ford haszongépjármű talált gazdára idehaza, ami példátlan 26,5%-os piaci részesedést jelent, azaz minden negyedik idehaza gazdára találó kishaszongépjármű Ford.

Forrás: Ford

”A hosszú ideje kiváló haszongépjármű porftoliónk a nyáron is kiugróan teljesít. Emellett személyautó modelljeink is remekül szerepelnek: folyamatosan élénk, és egyre növekő a kereslet négy húzó személyautónk, a Focus, a Kuga és a Mondeo és az új C-Max iránt, az S-Max és Galaxy pedig piacvezető a kategóriájában. Méltán közkedvent Pick-Upunk, a Ranger toronymagasan, 41,6%-kal vezeti kategóriája eladási listáját.

A nyár végén érkező, a sokak által várva várt Mustang és új Vignale kínálatunk pedig reményeink szerint tovább fogja erősíteni ezt a sikerszériát, új szegmensekben kínálva alternatívát, választási lehetőséget a magyar Ford rajongóknak” – avat be Szamosi Viktor, a Ford magyarországi ügyvezető igazgatója.

„Minden elismerés a márkakereskedői hálózatunké, akik kapacitásaik maximális kihasználásával és elkötelezett munkájukkal gondoskodnak arról, hogy ez nagyszámú, rendkívül izgalmas, és a szakma által nagy lelkesedéssel fogadott modell a legmagasabb színvonalon kerüljön bemutatásra ügyfeleink számára.” – teszi hozzá az ügyvezető.

# # #

A Ford Motor Company
A Ford Motor Company központja a Michigan állambeli Dearborn; a vállalat a globális autóipar egyik vezető vállalkozása, amely hat kontinensen gyárt és értékesít autókat. Az összesen mintegy 195.000 alkalmazottat foglalkoztató, világszerte 66 gyártóüzemet működtető vállalat autóipari márkái a Ford és a Lincoln. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. Amennyiben több információra van szüksége a Ford termékeiről, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége kiterjed a Ford Vevőszolgálati Osztály munkájára, a gyártás pedig 23 létesítményben (15 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalatban, illetve 8, nem összevont közös vállalkozásban) folyik. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Forrás: Ford
.

(Ezt a cikket 141 alkalommal tekintették meg.)