Gazdaság Hírek Időjárás Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Elhalasztják a sávszűkítéssel járó munkát az M7-esen

Elhalasztják augusztus 24-ig a sávszűkítéssel járó felújítási munkát az M7-es autópálya fővárosi bevezető szakaszán – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Rövid szakaszon félpályás útlezárás az M7-es autópályán a kőröshegyi völgyhídon, Letenye felé a belső sávban 2013. augusztus 8-án. Egy szerdai súlyos balesetben megrongálódott a híd burkolata, az elválasztó sáv felőli szegélye és korlátja is. Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. tervei szerint a pénteken kezdődő, folyamatos helyreállítási munkálatok legkésőbb augusztus 20-áig befejeződnek. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Illusztráció – MTI Fotó: Bruzák Noémi

Marczin Bence tájékoztatása szerint Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtök este döntött így, a hőségriadó miatt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkársága pénteken kora reggel arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szaktárca az M3-as és M5-ös autópályákon megkezdett vagy a közeljövőben indítani tervezett munkálatokra is időbeli korlátozást rendelt el.

Az M7-esen az elválasztósávok felújítása csütörtökön kezdődött, az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 18-as és a 12-es kilométerszelvények között.

Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője csütörtökön kérte a Magyar Közút vezetőjétől, hogy oldják fel a sávszűkítést és csak augusztus 20. után folytassák a munkálatokat.

Forgalomterelés az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 18-as és a 12-es kilométerszelvények között, az érdi csomóponttól az M1/M7-es autópálya közös szakaszán lesz.

A pénteki közlemény arról tájékoztat, hogy Tasó László utasítása szerint az M3-as autópályán a meghosszabbított hőségriadó időtartama alatt, augusztus 11-e éjfélig kizárólag este 20 és hajnali 4 óra között dolgozhatnak a kivitelezők.

Az M5-ös autópályán legkorábban augusztus 12-én 0 órától szervezhető munkavégzés.

A közlemény megerősíti, hogy az M7 autópályán megkezdett munkákat az államtitkár a balatoni idegenforgalmi főszezon végéig, augusztus 24-én 0 óráig leállíttatta.

A minisztérium közleményében emlékeztetett, hogy a Magyar Közút az Érj haza biztonságban! országos program részeként összesen 36 kilométeren végez közlekedésbiztonsági fejlesztéseket az M3, M5 és M7 autópályák legforgalmasabb szakaszain. Az ideiglenes forgalomkorlátozásokkal járó beavatkozások – mint például beton terelőfal és a hozzá kapcsolódó fényvédelem, acél szalagkorlát telepítése az elválasztósávban – eredményeként jelentősen csökken a pályaelhagyásos balesetek száma, a frontális ütközések kockázata.

Forrás: MTI  (bbri \ egr \ hgp)
.

(Ezt a cikket 115 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .