Alkatrészgyártók hírei Érdekességek Hírek

A Fulda 115. születésnapját és a modern tehergépkocsi-abroncsok 100 évét ünnepli

A Fulda Sembusto 1915-ös megjelenésétől a legújabb Fulda Ecotonn 2-ig

A Fulda 1900-as megalapításának 115. és a haszongépjárművek abroncsainak piacán való innovációs tevékenységének 100. évfordulóját ünnepli 2015 augusztusában. Ezzel az örökséggel lett a Fulda Németország egyik vezető abroncsmárkája, amely Európa-szerte népszerű, értéket kínál a vásárlók pénzéért, kiváló minőségű termékeket nyújt könnyű és nehéz haszongépjárművek, személygépkocsik, négykerék-meghajtású autók és SUV-ok számára.

Fulda 100 Years Truck Tire Technology 1950s Fulda Testing Truck„A Fulda kínálatunk nagyon fontos márkája, különösen a haszongépjárművek abroncsai terén. Büszkén ünnepeljük idén a modern Fulda tehergépkocsi-abroncsok 100. évfordulóját, amely egybeesik magának a márkának a 115. évfordulójával. Az először 1915-ben gyártott Fulda Sembusto a Fulda úttörő tehergépkocsi-abroncsa volt; azóta folyamatosan kínálunk minőségi tehergépkocsi-abroncsokat ezen márkanév alatt, egészen a legutóbbi, tavaly bevezetett Fulda Ecotonn 2 pótkocsi-abroncsokig. A jövőben is folytatjuk a Fulda sikertörténetét azzal, hogy új tehergépkocsi-abroncsokat vezetünk be” – nyilatkozta Benjamin Willot, a Goodyear haszongépjárműabroncs-részleg európai, közel-keleti és afrikai divíziójának marketingigazgatója. A márka értékeit „A ’Német csúcstechnológia’ és ’’Fekete, széles és erős’ marketingszlogenek fejezik ki a legjobban, melyek a megfizethető áron kínált minőségre utalnak.”

A Gummi Werke Fulda nevű vállalatot 1900. augusztus 3-án alapították gumitermékek gyártására. A cég kezdetben babakocsikhoz és lóvontatású járművekhez gyártott abroncsokat. Gépjárművekhez, kerékpárokhoz és motorkerékpárokhoz 1906-ban kezdtek gumiabroncsot gyártani és a cég főleg ezeknek a termelésére állt át. 1907 és 1909 között a Fulda tömör tehergépkocsi- és buszabroncsokat gyártott 10 különböző méretben, és ebben az időben exportált is busztársaságok számára abroncsokat, például Londonba és Milánóba. 1914-ben a Fulda kifejlesztette első, szintetikus gumiból (Buna) készült tömör gumiabroncsát. Ekkor állították át a termelést tömör gumiról elasztikusabb típusúra a haszongépjárműveknél, a céget pedig átlag feletti futásteljesítményű gumijai tették ismertté.

Az 1915-ös év jelzi a modern Fulda tehergépkocsi-abroncsok kezdetét: a Fulda Sembusto tehergépkocsi-abroncsok felnijében rugók vannak, így a párnázottság a sorozatgyártásban is megjelent. A következő technológiai lépésre 1919-ben került sor, a Fulda „Riesenkissenreifen” (nagy párnaabroncs) megjelenésével. Ez az abroncs olyan szabadalmaztatott technológiával készült, amely megnövelte az abroncs rázkódáscsillapító képességeit, így a tehergépkocsik sokkal nagyobb átlagsebességet tudtak elérni, mint korábban. A Fulda Európa vezető tehergépkocsi-abroncs márkájává vált. Licenc alapján más abroncsgyártók is alkalmazni kezdték ezt a technológiát.

További fejlesztés következett, és 1925-ben a Fulda Parabel lett a világ első „állandó nyomású” tehergépkocsi-abroncsa, vagyis olyan, teljesen gumiból készült abroncs, amelynek belsejében légkamra található. 1929-ben került piacra a Fulda Elastic tehergépkocsi-abroncs, amely a társaság első felfújható gumiabroncsa volt. Rövid időn belül a Fulda már kizárólag légabroncsokat gyártott, a haszongépjárművek abroncsai pedig az elkövetkező évtizedek során mindvégig a Fulda termékkínálatának fontos részét képezték. Ahogy a piac fejlődött, 1927 és 1932 között, a társaság egyre inkább átállt a tömör abroncsokról a légabroncsok gyártására, és szoros kapcsolatot alakított ki Frank Seiberlinggel, a Goodyear társalapítójával. 1938-ban nőtt a tehergépkocsi-abroncsok gyártása, a Fulda pedig a jó minőségű, nagy teherbírású abroncsok elismert gyártójává vált.

A Fulda elismertségét jól mutatja, hogy 1954-ben gördült le az ötvenezredik Mercedes Benz tehergépkocsi a Fulda abroncsok gyártósoráról. A Fulda alapkövét jelentő innováció továbbra is fontos szerepet játszott 1961-ben, amikor megkezdték a szövetbetétes tömlővel rendelkező abroncsok gyártását személy- és tehergépkocsik számára. A következő évben a Fulda a Goodyear család tagjává vált. 1967-ben bevezették a Fuldasteel márkájú acélöves abroncsokat tehergépkocsikhoz és buszokhoz, 1973-ban pedig megkezdődött az acélradiál abroncsok gyártása tehergépkocsikhoz. 1993-ben fontos mérföldkő következett, amely kihangsúlyozta a Fulda termékek által biztosított kiváló minőséget: a Fulda lett az Európai kontinens első olyan Goodyear üzeme, amely gyártásban és összeszerelésben DIN ISO 9002 minőségtanúsítványt kapott.

Ma a Fulda a Goodyear család egyik kulcsfontosságú tagja, és továbbra is fontos márkanév a Goodyear kínálatában. A Fulda innovációs hagyománya a 2010-es években is folytatódott, kiemelve 115 éves, az abroncsfejlesztés élvonalában különösen a haszongépjármű-abroncsok területén szerzett tapasztalatai értékét.

A Fulda haszongépjármű-abroncs kínálata
A Fulda a haszongépjármű-abroncsok széles skáláját kínálja. A legfrissebb fejlemény az Ecotonn 2 pótkocsi-abroncs 2014-es bevezetése volt, amely teljessé teszi a Fulda országúti haszongépjármű-abroncs kínálatát. Ebbe a kínálatba illeszkedik a Fulda Ecocontrol 2 kormányzott abroncs, a Fulda Ecoforce 2 húzó abroncs és az Ecotonn 2 pótkocsi-abroncs. Ezek az abroncsok népszerű méretek széles kínálatában kaphatók, távolsági és helyközi fuvarokra használt tehergépkocsikhoz, valamint helyközi és távolsági buszokhoz egyaránt.

Vegyes használatú járművekhez, mint például utakon és építkezések helyszínein egyaránt használt billencsekhez a Fulda Variocontrol, Varioforce és Variotonn abroncsokat kínál. Emellett extra tapadást biztosító és off-road használatra alkalmas, rendkívül teherbíró Crossforce húzó abroncsok is kaphatók. A Fulda Wintercontrol és Winterforce kormányzott és húzó abroncsokat is kínál télies útviszonyokra, amikor az extra húzóerő és tapadás rendkívül fontos a havas és latyakos utakon.

Az országúti abroncsok területén a Fulda Ecocontrol 2 elsősorban a futásteljesítményre és az abroncs alacsony zajszintjére koncentrál. Alacsony gördülő ellenállása mellett csekély súlya is képessé teszi nagyobb hasznos teher szállítására, így segíti az üzemeltetőket üzemanyag-fogyasztásuk csökkentésében és hatékonyságuk növelésében.

A Fulda Ecoforce 2 húzó abroncsok egységes kopási karakterisztikát mutatnak és magas futásteljesítményre képesek, fokozott tapadás mellett. Ez azt jelenti, hogy az abroncs egész élettartama során magas szintű tapadást produkál, jó nedves tapadás és téli teljesítmény mellett.

Futókeverékének és optimalizált karkaszának köszönhetően az Ecotonn 2 pótkocsi-abroncs előnyei közé tartozik a magas futásteljesítmény, az alacsony gördülő ellenállás, a tartósság és az újrafutózhatóság.


A Fulda
Az 1900-ban alapított Fulda egy német gumiabroncs márka, amely biztonságos, hosszú élettartamú, minőségi és egyben kiemelkedő ár-érték arányt biztosító termékeket gyárt. A Fulda jelenleg Németország egyik vezető márkája; megbízható és kitűnő minőségű termékskálával áll rendelkezésre személygépjárművekből, kisteherautókból, teherautókból és mezőgazdasági járművekből. A Fulda termékeit úgy tervezték, hogy biztonságos vezetést biztosítsanak még a legszélsőségesebb feltételek mellett is. Folyamatos kutatási és fejlesztési programok gondoskodnak róla, hogy a Fulda abroncsai a legmodernebb technológiákat és anyagokat hasznosítsák. A különböző szervezetek által végzett független tesztek alapján született folyamatos ajánlások bizonyítják a Fulda abroncsainak kiváló minőségét.

További információkét kérjük, keresse fel a www.fulda.com weboldalt.

Forrás: Weber Shandwick
.

(Ezt a cikket 114 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .