Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Hőség – Romániában forgalomkorlátozást vezettek be a kánikula miatt

Románia nyugati részén forgalomkorlátozást vezettek be azokban a megyékben, ahol másodfokú hőségriadó van érvényben.

kamion_stopCsütörtökön helyi idő szerint este nyolc óráig tilos közlekedniük a 7,5 tonna súlynál nehezebb teherautóknak Szatmár (Satu Mare), Bihar (Bihor), Arad, Temes (Timis), Karassó-Szörény (Caras-Severin) és Mehedinti megyék országútjain, autópályáin. Az intézkedést a román országos útügyi vállalat rendelte el, amely így akarja kímélni a rongálódástól az útburkolatot. A vállalat közölte, hogy az intézkedés nem vonatkozik egyebek mellett a személyeket, élőállatokat, romlandó termékeket, üzemanyagot, valamint vizet szállító járművekre, illetve egyéb sürgősségi esetekre.

Az említett hat nyugat-romániai megyében másodfokú, narancssárga színű hőségriadó van érvényben. A hőmérséklet árnyékban eléri a 38-39 Celsius fokot. Az ország többi részén első fokú, sárga jelzésű hőségriadó van érvényben a Fekete-tenger parti Konstanca, Tulcea, valamint Kovászna megye kivételével, ahol nincs riasztás.

A meteorológusok a következő napokban is meleg időre számítanak, helyenként viharok képződhetnek a hegyekben, valamint az ország északi és észak-nyugati részén.

Forrás: MTI  (kbu \ hbl \ kkp \ ksy)
.

(Ezt a cikket 421 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .