Hírek Külföld Márkahírek Renault Szervezetek hírei Szerviz

A RENAULT TRUCKS 150 SZERELŐT KÉPEZ KI A VILÁGÉLELMEZÉSI PROGRAM SZÁMÁRA AFRIKÁBAN

A Renault Trucks folytatja 2012-ben megkezdett humanitárius tevékenységét a Világélelmezési Program (World Food Programme – WFP) sikere érdekében. Az elkövetkező 3 évben a Renault Trucks önkéntesei bejárják Közép-és Nyugat-Afrika számos területét és szakmai képzéseket tartanak a programban használt kamionok szerelő csapatai számára : javítás, karbantartás, flottakezelés és műhelyvezetés témákban.

Renault-Truck-Pic1-1507Az Egyesült Nemzetek által létrehozott szervezet, a Világélelmezési Program egyik missziója a leginkább rászorulóknak élelmiszert juttatni a világ számos pontján. A WFP-nak nyújtott segítségképpen a 2012-ben a Renault Trucks elindított egy mobil oktatási programot Kelet-Afrika országaiban. Jelenleg már Közép-és Nyugat-Afrika sok területén folynak műszaki oktatások az élelmiszereket extrém körülmények között szállító kamionok karbantartása és javítása céljából. Az új program keretein belül a Renault Trucks a hagyományos műszaki ismereteken kívül flottakezelés és műhelyvezetési továbbképzést is biztosít.

Renault-Truck-Pic4-1507« A világ legszegényebb régióiban a kamion egy alapvető láncszem a szükséges élelmiszerek eljuttatásában, vagyis az életek megmentésében. Azzal, hogy műszaki ismeretet visz Afrikába, a Renault Trucks biztosítja a kamionpark megfelelő működését és a WFP akcióinak megvalósítását.», nyilatkozza Julie Marconnet, a Renault Trucks felelős sajtóreferense.

Renault-Truck-Pic6-1507A Renault Trucks azon alkalmazottjai, akik késztetést éreznek szakmai ismereteik ilyen módon történő átadására a Kongói Demokratikus Köztársaságba, a Közép-Afrikai Köztársaságba, Ghánába, Sierra Leonéba, Libériába, Csádba és Ugandába mennek kiküldetésre. 11 oktatást fognak tartani a mobil műhellyé átalakított Kerax 6×6-os jármű segítségével. A WFP összesen 150 szerelője, műhelyvezetője, flottamenedzsere és trénere kap oktatást 2015 és 2017 között a Renault Truckstól.

Renault-Truck-Pic3-1507Néhány adat a Világélelmezési Programról (World Food Programme – WFT)

2014-ben:
– 82 országban 80 millió éhező emberhez juttattak el
– 3,2 millió élelmiszert, melyet
– 5000 kamion, 70 repülőgép és 20 hajó segítségével szállítottak.

Forrás: Renault Truck
.

(Ezt a cikket 130 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .