Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút KRESZ Vezetéstechnika

Közút: az autópályán is kötelező jobbra tartani

Jelentősen enyhítené a vasárnapi forgalmat az M7-es utópályán, ha az autósok betartanának néhány szabályt; ezek közül az egyik, hogy használják a Székesfehérvártól Budapestig tartó harmadik sávot – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombaton az MTI-vel.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
M7 autópályán – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A közleményben figyelmeztettek, hogy az autópályán is érvényes a szabály: közlekedésre alkalmas úttesten jobbra tartási kötelezettség van.

Ezt azért jegyezték meg, mert az a tapasztalatuk, hogy a külső sávot alig-alig használják az autósok, pedig ezzel csökkenteni lehetne a nagyobb torlódásokat.

A tanácsok között szerepel továbbá, hogy ugyan a vasárnapi – például balatoni – hazaindulás forgalmi szempontból optimális időpontja nehezen határozható meg, de 12-14 óra előtti a legjobb, ugyanis a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a forgalom.

Megjegyezték, hogy vasárnaponként az M7-es autópályán Budapest felé a legtöbb esetben több mint háromezer jármű per óra feletti a forgalom, ami megközelítheti a négyezret is.

Forrás: MTI  (bny \ bdó)
.

(Ezt a cikket 240 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .