Gazdaság Hírek Külföld Márkahírek Statisztikák Tatra

Hat százalékkal bővült az autógyártás az első fél évben Csehországban

Hat százalékkal bővült az autógyártás éves szinten az idei első fél évben Csehországban, a cseh autógyárakban 673 241 darab gépkocsi készült június végéig – közölte az Autóipari Szövetség szerdán Prágában.

Fotó: TATRA

A gyártással párhuzamosan, de annál valamivel nagyobb mértékben – hét százalékkal – emelkedett a cseh autóexport is.

A legnagyobb cseh autógyár, a Volkswagen konszernhez tartozó Skoda Auto 391 712 személygépkocsit gyártott a fél évben, közel annyit, mint tavaly. A nosovicei Hyundai négy százalékkal növelte termelését és az első hat hónap alatt 166 830 személyautót gyártott. A harmadik cseh autógyár, a kolíni TPCA 38 százalékkal növelte termelését, hat hónap alatt 114 694 autót gyártott.

A tehergépkocsik gyártása is bővült. A Tatra Koprivnice autógyár 406 teherautót gyártott, ami éves szinten 20 százalékos emelkedés. Autóbuszokból 2196 darab készült, ami harminc százalékos növekedés. Ebből 1831 autóbuszt az Iveco cég, míg 347 darabot a SOR cég gyártott. Az Iveco Vysoké Myto termelése 30 százalékkal, míg a SOR Lichava termelése 72 százalékkal növekedett.

A Jawa motorkerékpárokból 932 darab készült, ami öt százalékos növekedés. Tavaly Csehországban 1,25 millió személyautót gyártottak, tíz százalékkal többet, mint 2013-ban.

Forrás: MTI  (kjk \ gpp \ gtr)
.

(Ezt a cikket 169 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .