Alkatrészgyártók hírei Baleset-megelőzés Hírek Külföld

A Goodyear és a London School of Economics összefognak az innovatív közlekedésbiztonsági kutatás érdekében

A Goodyear és a London School of Economics and Political Science (LSE) a mai napon bejelentették együttműködésüket egy innovatív közlekedésbiztonsági projekt kapcsán, melynek keretében mélyebben megvizsgálják a közlekedők magatartását egész Európában, választ keresve arra a kérdésre, hogy a járművezetők hogyan befolyásolják egymás magatartását az utakon. Az LSE Consulting által vezetett projekt célja, hogy egyedülálló empirikus felismerésekkel járuljon hozzá az Európában folyó közlekedésbiztonsági vitához.

The main entrance to LSE Old Building on Houghton Street
A London School of Economics and Political Science (LSE) a világ egyik vezető társadalomtudományi egyeteme.

„A jelenlegi közlekedésbiztonsági kutatások főként arra koncentrálnak, hogy a járművezetők hogyan használják a járművüket egy fizikai, nem pedig egy szociális környezetben. Új kutatási projektünkkel azt akarjuk elemezni, hogy a járművezetők milyen interakciókat folytatnak, illetve milyen attitűdöket mutatnak más vezetőkkel szemben, és ezek milyen hatással vannak a kockázatos vezetésre. Az LSE Szociálpszichológiai Tanszékén dolgozó kutatói csapatunk tagjai lelkesen fogadták a lehetőséget a legújabb szociálpszichológiai kutatási technikák alkalmazására, melyek segítségével a közlekedésbiztonságot olyan nézőpontból közelíthetik meg, amelyet eddig nem igazán hangsúlyoztak” – mondta Dr. Chris Tennant, az LSE kutatási projektjének vezetője.

„Az LSE Szociálpszichológiai Tanszéke az elmúlt 50 év során úttörő kutatásokat végzett az egyének társas helyzetekben mutatott magatartásáról. Nagyon izgatottak vagyunk a lehetőség miatt, hogy együtt dolgozhatunk a világ vezető szaktekintélyeivel egy olyan tanulmányban, amelyből értékes felismeréseket és információkat nyerhetünk a közlekedésbiztonságról folyó vitához” – nyilatkozta Olivier Rousseau, a Goodyear európai, közel-keleti és afrikai régiójának fogyasztói abroncsaiért felelős alelnöke.

Az együttműködés újabb lépést jelent a Goodyear erőfeszítéseiben, hogy új statisztikákkal és kutatási programokkal járuljon hozzá a közlekedésbiztonsági vitához, amelyek nyomán ajánlásokat lehet majd megfogalmazni arról, hogyan kezeljük ezt a fontos társadalmi kérdést. A Goodyear korábban végzett már felméréseket kezdő járművezetők (2012), járművezetést oktatók (2013) és kezdő járművezetők szülei körében (2014), melynek eredményeit a „Vezetés közben első a biztonság: A közlekedésbiztonság javítása kezdő gépjárművezetők számára” című fehér könyvben foglalták össze, melynek második kiadása 2014 novemberében jelent meg. A fehér könyvet megosztották a legbefolyásosabb szakpolitikusokkal és közlekedésbiztonsági szervezetekkel, ezzel segítve az európai utak biztonságosabbá tételére irányuló munkájukat.

Az LSE-vel közösen folytatott kutatási projekt részét képezi a járművezetők magatartásának 15 országra kiterjedő vizsgálata, amelytől azt várják, hogy új információkkal fogja megerősíteni a Goodyear régóta vallott elképzelését az élethossziglani tanulásról, mint a közlekedésbiztonság javításának alapjáról. A Goodyear kutatásainak és szakpolitikai ajánlásainak jelentős része, mint például a többfokozatú jogosítvány bevezetése, ezt a filozófiát támogatja.

Korábbi kutatásokból származó adatok a fiatal járművezetőkről (25 év alattiak):

  • A fiatal vezetők 65%-ának a figyelmét az autón belül ma több dolog vonja el, mint korábban bármikor
  • A fiatal vezetők 40%-a hajlandó több kockázatot vállalni
  • A fiatal vezetők 29%-a kevésbé fogja követni az oktatás során kapott tanácsokat
  • A fiatal vezetők 29%-a szerint a vezetői oktatás nem ér semmit
  • A járművezetést oktatók 76%-a azt szeretné, ha a szülők jobb példát mutatnának a gyermekeiknek

A Goodyear „Első a biztonságos vezetés: A közlekedésbiztonság javítása kezdő vezetők számára” című fehér könyvének legutóbbi kiadását innen töltheti le.


A Goodyear
A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártója. A vállalat mintegy 67 000 embert foglalkoztat a világon, a termékeit pedig 22 ország 50 létesítményében állítja elő. Az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két Innovációs Központjának célja: a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztése, melyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítményi színvonalát.

Az LSE
A London School of Economics and Political Science (LSE) a világ egyik vezető társadalomtudományi egyeteme. Az LSE szakosodott egyetem, nemzetközi felvevőkörzettel és globális befolyással. Kutatásai és tanításai kiterjednek a társadalomtudományok teljes körére, a közgazdaságtól kezdve a politikatudományon keresztül egészen a szociológiáig, az antropológiáig, a számvitelig és a pénzügyekig. Az 1895-ben alapított intézmény elsősorban a kiváló tanulmányi színvonaláról híres. 16 Nobel-díjas tudós volt az LSE munkatársa vagy diákja. Az LSE igazán kozmopolita, hiszen a mintegy 9500 diák a világ 140 országából érkezett. Az LSE több mint 3000 oktatót foglalkoztat, akiknek a 46 százaléka nem az Egyesült Királyságból érkezett.

Forrás: Weber Shandwick
.

(Ezt a cikket 129 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.