Gazdaság Hírek Külföld Üzemanyag

A Mol Austria 3,9 millió euró nyereséget ért el tavaly

A csökkenő olajárak ellenére jó eredménnyel zárta az előző évet a Mol Austria Handels Gmbh, a Mol Nyrt. ausztriai leányvállalata: habár a nyersolajra kivetett adót is tartalmazó forgalom 1,04 milliárd euróról 949,1 millió euróra esett vissza, a cég 2014-ben 3,9 milliós nyereséget könyvelhetett el – számolt be hétfőn a Wirtschaftsblatt osztrák gazdasági napilap.

Az újság kiemelte, hogy 2004 óta ez volt a Mol Austria legnagyobb nyeresége, és jelentősen meghaladja a 2013-ban számított 66 ezer eurós értéket.

Az osztrák cég helyzetértékelése szerint a megnövekedett nyereséget egyrészt az átstrukturálási intézkedések, másrészt a kedvező árrésszint miatt érhették el. A Wirtschaftsblatt emlékeztetett arra, hogy miután a 2012-es évet jelentős veszteséggel zárta a vállalat, azóta két alkalommal is lecserélték a Mol Austria vezetőjét.

Jelenleg Éber Anna, a Mol korábbi kereskedelmi vezetője igazgatja a céget, és feladatai közé tartozik a vállalat 2013-ban megkezdett átalakításának folytatása, amely az osztrák lap szerint elsősorban a veszteséges töltőállomás-hálózat további leépítését jelenti.

A Mol leányvállalata tavaly 26 töltőállomást üzemeltetett Ausztriában, s közülük 18 viselte a Mol márkanevet. 2014-ben a vállalat hét töltőállomás bezárására kényszerült, mivel további fenntartásuk veszteségekkel járt volna. A cég helyzetértékelésében azt írja, egyelőre nem tudni, mikor zárul le az átstrukturálási folyamat.

A Mol Austria 1975 óta aktív az osztrák piacon. Fő tevékenységi köre a Mol-csoport olajtermékeinek – üzemanyag, bitumen, petrolkémiai termékek – nagykereskedelme.

Forrás: MTI  (krn \ egr \ gtr)
.

(Ezt a cikket 140 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .