Hírek Külföld Rendezvények Sport Versenyek Volvo

Amerikai versenyző helyettesíti Szabó Krisztiánt Charlotte-ban

A Truck Race Team USA megtalálta a megfelelő személyt Szabó Krisztián pótlására a Meritor Champ Truck World Series következő, július 2. és 4. között, a Charlotte Motor Speedwayen megrendezésre kerülő fordulójára. Tommy Boileau fogja vezetni a csapat Volvo VNL 670 versenykamionját, azzal a nem titkolt céllal, hogy minél több ponttal gazdagítsa a csapat eddigi ponttermését.

Truck Race Team USA - Tommy Boileau - Volvo - 2015Tommy Boileau egy igazi versenyzőcsalád harmadik generációs sarja. Mindkét nagyapja versenyzett, ahogy a szülei is, akik ráadásul így is ismerték meg egymást. Tommy 7 évesen kezdett el gokartozni, majd 14 évesen sokszoros bajnokként váltott a sportautózásra, ezzel ő lett az Egyesült Államok legfiatalabb nemzeti licensszel rendelkező versenyzője. A sportautózás világában is számos újonc és abszolút bajnoki címet szerzett. 2012-ben profi versenyzőnek állt, és a Pirelli World Challenge Series futamain kívül együléses formulaautókkal is teljesített
néhány versenyt.

A versenyzés mellett éveken át a Bob Bondurant versenyzőiskola instruktoraként tevékenykedett, miközben olyan csapatok autóinak fejlesztését segítette, mint az Olsbergs MSE. Nemrég helyezkedett el új állásában: a Pikes Peak International Racewayen működő Richard Petty Driving Experience műveleti menedzsere és főinstruktora lett. Itt ülhetett bele először a Truck Race Team USA Volvo VNL 670-es versenykamionjába is, egy rövid, 6 körös shakedown keretében.

Tommy Boileau - Truck Race Team USA - Volvo - 2015„Örömmel jelentjük be, hogy Tommy elválalta ezt a hirtelen jött lehetőséget és így helyettesíteni tudja Szabó Krisztiánt a Charlotte-i versenyen. Tommyval tavaly szeptemberben kerültünk kapcsolatba, amikor érdeklődött nálunk a kamionversenyzés iránt. Innentől kapcsolatban maradtunk egymással, és most eljött számára a várva várt lehetőség, hiszen a Meritor Champ Truck World Series negyedik fordulóján csapatunk Volvójával teljesítheti első kamionversenyét. Ő lesz a csapat első amerikai versenyzője, és alig várjuk már vele a közös munkát” – kommentálta a hírt Jobbágy Ákos csapatfőnök.

A beugró pilóta, Tommy Boileau szintén örömét fejezte ki a bejelentés kapcsán: „Nagy büszkeséggel tölt el, hogy bejelenthetem, én fogom vezetni a Truck Race Team USA kamionját a Charlotte Motor Speedwayen. Az egész csapat nagyon segítőkész, és öröm lesz velük együtt dolgozni, ezért már alig várom, hogy a jövőben én is hozzátehessem a magam részét a csapat sikereihez.”

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

 

(Ezt a cikket 196 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .