Hírek Külföld

Több tucat illegális bevándorlót találtak lengyel kamionok rakterében egy angol kikötőben

Hatvannyolc embert, köztük két várandós nőt találtak a brit határőrök lengyel kamionok rakterében a délkelet-angliai Harwich kikötőjében.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az első beszámolók arról szóltak, hogy az illegális bevándorlókat egy tengeri konténerben találták. A brit belügyminisztérium pontosított, részletes pénteki ismertetése szerint azonban a bevándorlók négy lengyel kamionon érkeztek Hollandiából egy komppal.

A lengyel kamionsofőröket a brit hatóságok őrizetbe vették illegális bevándorlás elősegítésének gyanújával, és megkezdték kihallgatásukat – mondta a belügyi tárca szóvivője. A kamionokban talált bevándorlók között 35 afgán, 22 kínai, tíz vietnami és egy orosz állampolgár van.

Konténereket szállító kamionok Angliában - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Konténereket szállító kamionok Angliában – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A jelentős komp- és teheráru-forgalmat lebonyolító kikötő határőrizeti hatósága a BBC pénteki beszámolója szerint rutinellenőrzés során bukkant előző éjjel a kamionok rakterébe zárt emberekre. A két várandós nőt öt másik illegális bevándorlóval együtt különböző panaszok miatt a közeli Colchester kórházába szállították, de állapotuk nem súlyos.

A kamionokat Angliába szállító Stena Line komptársaság szóvivője szerint a többieket egyelőre Harwich kikötőjének területén őrzik a brit bevándorlási hatóságok, és közülük azokat, akik nem folyamodnak menedékjogért, hazaküldik.

Tavaly augusztusban a Harwich közelében működő Tilbury kikötőkomplexumban – a Londont kiszolgáló fő tengeri kikötőben – 35 embert találtak egy konténerben, amely Belgiumból érkezett; egyikük meghalt. Ebben a csoportban, amely zömmel afgánokból állt, gyerekek is voltak.

Forrás: MTI  (gke \ kvs)
.

(Ezt a cikket 306 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .