Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Statisztikák Volkswagen

A Volkswagen Haszonjárművek öt százalékkal több gépkocsit szállított ki áprilisban

Áprilisban is folytatódott a Volkswagen Haszonjárművek által kiszállított gépkocsik mennyiségének növekedése. A darabszámok különösen Nyugat-Európában, Afrikában és a Közel-Keleten mutatnak továbbra is stabil növekedést. “Nagy öröm számunkra, hogy sikerült kiváló eredményeket elérnünk az első negyedévben, és teljes erőnkkel azon dolgozunk, hogy ezt a trendet a közelgő modellváltásokkal is folytassuk.” – mondta Bram Schot, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja.

A kulcsfontosságú szerepet betöltő nyugat-európai régióban a Volkswagen Haszonjárművek az áprilisi kiszállítások alapján 5,5 százalékkal tudta növelni az értékesítési mutatóit. A gyártó a T5, a Caddy, az Amarok és a Crafter típusokból összesen 26800-at adott át ügyfeleinek. Az előző év ugyanezen időszakához képest különösen Olaszország (+16,7 százalék), az Egyesült Királyság (+13,3 százalék) és Spanyolország (+12 százalék) piacán sikerült jelentős növekedést elérni.

A közel-keleti régió szintén rendkívüli sikereket könyvelhetett el áprilisban: a 3200 darab jármű értékesítése 52,2 százalékos bővülést jelent. Törökország több mint 50 százalékos növekedéssel különös mértékben hozzájárult ehhez a nagyszerű eredményhez. Az afrikai régió is túlszárnyalta tavalyi teljesítményét 1400 jármű átadásával; az ázsiai-csendes-óceáni térség pedig 1600 gépkocsi kiszállításával 0,8 százalékkal javította eredményét a tavalyi év áprilisához képest.

A dél-amerikai és a kelet-európai régió továbbra is nehéz gazdasági körülményekkel küzd. Ez különösen megmutatkozik Oroszország hanyatló számaiban (-58,1 százalék). A kelet-európai régió 2700 jármű átadásáról számolt be áprilisban, ami 19,8 százalékos csökkenésnek felel meg. Dél-Amerikában a kiszállított járművek mennyisége 3100-ra esett vissza. Így ez a régió, Argentína pozitív mutatóinak dacára (1600 jármű; +33,8 százalék), összességében 4,1 százalékkal a tavaly áprilisi szint alá került.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 124 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .