Hírek Külföld MAN Márkahírek Rendezvények Sport Versenyek

Minden futamon dobogón Misanóban is, két győzelmet és két harmadik helyet szerzett Norbi

Rendkívül szeszélyes időjárás volt az olaszországi hétvégén, az FIA Kamion Európa-bajnokság mezőnye küzdött is rendesen a körülményekkel.

oxxo-racing-kiss-norbi-misano-150524
Fotó: OXXO Energy Truck Race Team

Az OXXO Racing-Axxyss Motorsport versenyzője, Kiss Norbert az ausztriai négyes győzelem után érkezett Misanóba, ahol rögtön megnyerte a szombati időmérőt, de ahogy előző évben sem, úgy most sem tudta győzelemre váltani. A szakadó eső miatt többször is elhalasztották az első futamot, végül sárga zászlós rajttal engedték el a mezőnyt.

Norbi futómű gondokkal küzdött, ráadásul belülről beázott a szélvédője, így lelassult, utolérte őt Hahn és Lackó, majd Norbi egy hibáját kihasználva megelőzték mindketten. Onnantól hiába tartotta velük a tempót a hatszoros magyar bajnok versenyző, támadni nem tudott, így végül harmadik lett.

Fotó: OXXO Energy Truck Race Team
Fotó: OXXO Energy Truck Race Team

​A két futam között a szerelők megfeszített munkával megjavították a futóművet, így a második versenyre stabil is lett Norbi kamionja. A hatodik helyről rajtolva hamar feljött az élen haladó Janiec mögé – aki Norbi csapattársa a csapatbajnokságban -, majd pár kör múlva megelőzte a francia pilótát, és átvette a vezetést. Onnantól elnyúlt üldözői elől, és megnyerte a futamot Lackó és Janeic előtt.

Fotó: OXXO Energy Truck Race Team
Fotó: OXXO Energy Truck Race Team

Vasárnapra is maradt a változékony időjárás, többször esett az eső és csak az utolsó futam zajlott napsütésben. Norbi ismét megnyerte az időmérőt – sorban az ötödiket -, majd egy nagyon magabiztos és sima rajt-cél győzelmet aratott, mögötte Lackó és Hahn végeztek még a dobogón.

Fotó: OXXO Energy Truck Race Team
Fotó: OXXO Energy Truck Race Team

​A misanoi utolsó futamnak Norbi a nyolcadik helyről vágott neki, de csupán egy körig jutott a mezőny, Reinert és Körber balesete miatt piros zászló, és új rajt következett. A két versenyző kiesésével már csak öten voltak Norbi előtt, az új rajtnál pedig nagyon jól manőverező Európa-bajnok magyar pilóta, így az első kör felénél már harmadik volt Vrsecky és Lackó mögött.

A két Buggyra nagyon gyors volt ezen a futamon, Norbi bár próbálkozott, nem jutott támadási felülethez, így csak hátulról figyelhette, hogyan engedi maga elé csapattársát Vrsecky. Az utolsó két körre elfogyott Norbi fékhűtő vize, így onnantól a túlélés volt a cél számára, de végül be tudta hozni versenykamionját a hétvége negyedik dobogós helyezéséért, Lackó és Vrsecky mögött harmadik lett Kiss Norbi.

Fotó: OXXO Energy Truck Race Team
Fotó: OXXO Energy Truck Race Team

A szezon első három hétvégéjén a hat Pole pozícióból ötöt Norbi szerzett meg, a 12 futamból nyolc győzelme, összesen 11 dobogós helyezése van, természetesen ennek az elképesztő sorozatnak köszönhetően nagy előnnyel, 54 ponttal vezeti az Európa-bajnokságot, mögötte Lackó és Hahn állnak jelenleg a virtuális dobogón.

Fotó: OXXO Energy Truck Race Team
Fotó: OXXO Energy Truck Race Team

A csapat következő versenyhétvégéje Franciaországban, Nogaróban lesz június 19-21 között.

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 218 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .