Ellenőrzések Hírek Külföld Rendőrségi hírek

Fokozott ellenőrzés várható az utakon Burgenlandban a pünkösdi hosszúhétvégén

Fokozott ellenőrzés várható az utakon Burgenlandban a pünkösdi hosszúhétvégén, mivel az ünnepnapok alatt többen utaznak el, megnő a közúti balesetek száma is.

Pünkösdkor csaknem háromszáz rendőr ellenőrzi majd az úton lévőket – közölte Franz Füzi, a tartományi rendőrség illetékese. A fokozott jelenléttel a gyorshajtókat, az ittas és a drogot fogyasztó vezetőket igyekeznek majd kiszűrni és ellenőrzik továbbá azt is, hogy vezetés közben telefonálnak-e a volán mögött ülők vagy be vannak-e csatolva a gépkocsi utasai. A rendőrség munkatársai külön figyelik majd motorosok által kedvelt közutakat is.

Az Osztrák Közlekedési Klub (VCÖ) felmérése szerint a motorosok hússzor jobban ki vannak téve halálos kimenetelű balesetnek, mint az autóval utazók. Ezért a közlekedési klub arra figyelmezteti a közlekedőket, hogy a sebességhatárokat betartva, mindig körültekintően és józan belátással haladjanak.

Elég ha valakinek 0,5 ezrelékes a véralkoholszintje, máris kétszer olyan balesetveszélyes kormánykerék mögé ülnie, mintha teljesen józanul vezetne – mondta a VCÖ szakértője, és hozzátette: ha valaki a füléhez veszi a mobiltelefont, akkor olyan rossz lesz a reakciója, mintha 0,8 ezrelékes véralkoholszintje lenne.

A VCÖ adatai szerint az elmúlt öt évben a pünkösdi időszakban 78-an sérültek meg közúti baleseteken Burgenlandban, 2856-an pedig egész Ausztriában. Pünkösdkor öt év alatt összesen 36 ember vesztette életétét az osztrák utakon. Tavaly az ünnepkor pedig 651-en sérültek meg és tizenegyen haltak meg az utakon Ausztriában.

Forrás: MTI  (kgs \ kto \ kpl)
.

(Ezt a cikket 138 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .