Gazdaság Hírek Külföld Logisztika

A 10. évfordulóját ünneplő GEFCO Románia megerősítette vezető pozícióját a logisztikai piacon

A GEFCO csoport romániai leányvállalata, amely idén ünnepli alapításának tízedik évfordulóját, továbbra is az ország második legnagyobb logisztikai szolgáltatója. A GEFCO Románia 2014-ben 52 millió eurós forgalmat bonyolított le, ami tízszázalékos növekedést jelent az előző évhez képest, valamint a leányvállalat első évben elért eredményének tízszerese. A GEFCO igazgatótanácsának elnöke, Luc Nadal így fogalmazott: „A GEFCO Románia sikertörténete látványosan igazolja, hogy a csoport akár a legnagyobb kihívást jelentő és legösszetettebb igényeket is képes kielégíteni teljes körű ellátásilánc-megoldásaival, amelyek hozzájárulnak ügyfeleink versenyképességének javításához, és lehetővé teszik számukra hozzáadott érték létrehozását. A tízedik évforduló ideális alkalom arra, hogy elismerjük azt a remek munkát, amelyet a GEFCO Románia munkatársai végeznek teljes odaadással, az ügyfél-elégedettség javítása és a működési kiválóság elérése érdekében.”

gefco-logoA GEFCO Románia tízedik évfordulóját egy médiaeseménnyel ünnepelte, amelyen a legfontosabb médiumokat képviselő újságírók mellett jelen volt Luc Nadal, a GEFCO igazgatótanácsának elnöke, Pierre-Jean Lorrain, a Közép-Európáért, a balkáni térségért és a Közel-Keletért felelős igazgató, valamint Jérôme Chevrolet, a balkáni-térségért felelős területi igazgató és a GEFCO Románia és Bulgária ügyvezető igazgatója.

GEFCO Románia – egy sikertörténet a logisztikai szektorban

A GEFCO csoport helyi leányvállalata 2005-ös alapítása óta folyamatos növekedést produkál. Alapítását követően a vállalat forgalma alig egy év alatt a duplájára nőtt – a forgalom 2006-ban 5,2 millió euró volt, míg 2007-ben már 11,9 millió euró –, és megduplázódott az alkalmazottak száma is, hiszen 2007-ben már 34 munkatárssal dolgozott a vállalat az előző évi 16-hoz képest. 2014-ben a GEFCO Románia 52 millió eurós bevételt produkált és 106 alkalmazottat foglalkoztatott.

A GEFCO Románia forgalom szempontjából ma a második legnagyobb logisztikai szolgáltató, és a helyi autóipar egyik legjelentősebb beszállítója, amely teljes körű ellátásilánc-megoldásokat kínál mintegy háromszáz ügyfelének. Az autóipari logisztika területén játszott vezető szerepét jól mutatja az a tény, hogy a GEFCO Románia szállítja le az országban gyártott járművek több mint egyharmadát.

„A gyorsan változó és számos kihívást jelentő környezet ellenére a romániai leányvállalat évről évre egyre jobb eredményeket produkál. A GEFCO Románia a második legnagyobb logisztikai szolgáltató a piacon, és folyamatosan dolgozunk új, agilis és versenyképes megoldások kifejlesztésén, ennek során az autóipari logisztika területén szerzett széles körű tapasztalatainkra, valamint olyan stratégiai ágazatok alapos ismeretére építünk, mint a háztartási berendezések és a szórakoztató elektronikai eszközök gyártása. Multimodális megoldásaink az országban lévő nyolc telephelyünkre, valamint a konstancai kikötőn keresztül a Fekete-tenger közvetlen elérésére épülnek, és stratégiai kombinációkat kínálnak a tengerentúli kereskedelemmel foglalkozó ügyfeleink és partnereink számára” – nyilatkozta Jérôme Chevrolet.

Kimagasló teljesítmény 2014-ben, ambiciózus célok 2015-re

A GEFCO Románia sikere annak köszönhető, hogy a vállalat elkötelezetten törekszik meglévő ügyfelei igényeinek maximális kielégítésére, miközben folyamatosan keresi a növekedési lehetőségeket. 2014-ben a kész járművek logisztikájával (FVL) foglalkozó üzletág – amely a GEFCO fő kompetenciaterületét jelenti – 155 ezer járművet szállított le, ami lényeges növekedést jelent. Az FVL üzletág az egyszerűbb szállítási megoldásoktól az optimalizált, multimodális szállításig megoldások széles körét kínálja járműgyártóknak, valamint autóimportőröknek és forgalmazóknak. Az üzleti eredmények 2014-ben tapasztalt javulása a nemzetközi ügyfelek számára kidolgozott integrált logisztikai projekteknek is köszönhető.

A romániai leányvállalat számára 2014 arra is lehetőséget kínált, hogy vezető pozíciójára és megbízható partnerként kivívott hírnevére építve javítsa eredményeit. A vállalat folytatta 2007-ben megkezdett együttműködését az IPSO vállalattal, és „háztól házig” szállított John Deere berendezéseket a németországi gyárból Romániába.

A GEFCO Románia emellett minden ügynöksége számára megújította ISO 9001 és ISO 14001 tanúsítványát. Bővítette a külföldi hallgatók számára kidolgozott szakmai gyakorlat programját, és csatlakozott a „Tiszta vizek és hegyek” elnevezésű, fenntartható fejlődést támogató projekthez a Transalpina út térségében, amelyhez a szállítási költségek fedezésével járult hozzá.

Jérôme Chevrolet, a romániai leányvállalat nemrégiben kinevezett ügyvezető igazgatójának célja az, hogy a vállalat 2015-ben is tartsa a növekedés ütemét, és szeretné elérni, hogy Románia központi szerepet töltsön be a régióban.

GEFCO Románia – stratégiai pozíció egy fejlődő régióban

A GEFCO Románia földrajzi pozíciója ideális, hiszen az ország Nyugat- és Kelet-Európa között, a Balkán és a Közel-Kelet közelében helyezkedik el, ráadásul a romániai leányvállalat a GEFCO nemzetközi jelenlétére és hálózatára is építhet. A GEFCO a közeljövőben terjeszkedni kíván a régióban, ennek jegyében Görögországban és Szerbiában is meg kívánja kezdeni tevékenységét.

Pierre-Jean Lorrain regionális igazgató így nyilatkozott ezzel kapcsolatban: „Romániai leányvállalatunk a regionális forgalom 7 százalékát produkálja. A GEFCO Románia dinamikus fejlődése olyan stratégiai előnyökkel kombinálva, mint az ország földrajzi elhelyezkedése – hiszen Románia összeköti Európát a „1520-as zónával”[1] és a Közel-Kelettel – sokat segített abban, hogy ilyen kiváló eredményeket érjünk el. A régióban jelentős a növekedési potenciál, és szeretnénk a lehető legnagyobb mértékben kihasználni az üzleti területek közötti szinergiában rejlő lehetőségeket, amelyek segítségével a multinacionális vállalatok globális szinten optimalizálhatják költségeiket. Főbb prioritásaink a 1520-as zóna és Ázsia fejlesztése, valamint a tengerentúli portfoliónk bővítése innovatív megoldásokkal annak érdekében, hogy ügyfeleink kihasználhassák az új területekben és piacokban rejlő lehetőségeket.”

A GEFCO csoport 2015-re kitűzött ambiciózus céljai között szerepel az ügyfelek számának növelése 15 százalékkal, az üzleti eredmények javítása a 1520-as zónában és az ahhoz kapcsolódó területeken, valamint a tengerentúli szolgáltatásokra, a raktározásra és az újrafelhasználható csomagolóanyagokra helyezett fokozott hangsúly.


[1] 1520-as zóna: Az oroszországi standard vasút nyomtávszélességére utal. Ebbe az övezetbe tartozik Oroszország, Ukrajna, a balti államok és Kazahsztán

Forrás: Action Heller Consulting
.

(Ezt a cikket 144 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .