Hírek Környezetbarát Külföld Márkahírek Renault

A RENAULT TRUCKS ÉS A RAVE 6 JÁRMŰBŐL ÁLLÓ BIODÍZEL FLOTTÁT SZÁLLÍT AZ AIRBUS-NAK

A Renault Trucks és a Rave csoport május 5-én, kedden adott át az Airbusnak a 6 darab biodízel üzemű Euro 6-os járművet. A toulouse-i légi járműgyártó által biodízel járművek szállítására kiírt pályázatot a Rave csoport és a Renault Trucks nyerte el, mely flotta 4 Renault Trucks D vontatóból és 2 alvázból áll.

renault_trucks_d_biodiesel_rave_2A Rave, a Renault Trucksszal szoros együttműködésben nyerte el a DHL által kiírt tendert az Airbus megbízásából, nevezetesen biodízel járművekre. A pályázat 4 vontatóra és 2 alvázra vonatkozott dízel üzemeltetésű alternatív megoldással.

Azáltal, hogy a haszonjárművek, az alternatív energiák, a szállítás és a logisztika területén is saját szakértőkkel rendelkeznek, a két partner érvei meggyőzték az Airbus-t és május 5-én leszállították a 6 biodízel üzemű Euro 6-os járművet. Ez 2 Renault Trucks D 4×2 alvázból áll, melyből az egyik egy 12 tonnás, DTI 5, 240 lóerős motorral szerelt, a másik pedig egy 19 tonnás DTI 8 320 lóerős változat. A flotta részét képezi emellett 4 db Renault Trucks D Wide 19 tonnás vonatató, DTI 8, 320 lóerős motorral szerelve.

Ezek az Euro 6-os biodiesel járművek azonos teljesítményt biztosítanak, mint normál dízel társaik a motor névleges teljesítménye és a nyomaték szempontjából is. A motorok 100%-ban biodízel hajtásúak, az üzemanyag a megújuló energiaforrásokból nyert növényi és állati zsiradékból készül. A Rave csoport és a Renault Trucks közös ajánlata könnyen meggyőzte az Airbus-t.

Az Airbus Renault Trucks D és D Wide biodízel járművei a toulouse-i agglomerációban elhelyezkedő teljesen új logisztikai bázison (Air-log) fognak közlekedni, a régióban található Airbus összeszerelő üzemek és az Airbus Saint Éloi-i gyára közötti logisztikai feladatokat látják majd el. Ezek a biodízel járművek fogják a mindennapi szállításokat végezni a gyártás telephelye, az alvállalkozók és beszállítók között, hogy összegyűjtsék a már megmunkált vagy a még megmunkálandó alkatrészeket és elszállítsák egyik helyről a másikra.

A Rave csoportról röviden
A Rave csoport több mint 70 éve szakosodott a szállítási és logisztikai szolgáltatásokra. Teljes körű fuvarszervezési megoldásokat kínálnak, haszongépjármű-kölcsönzés, közúti fuvarozás, ipari és logisztikai szolgáltatásokkal egyetemben. A csoportnak összesen 1200 munkatársa van, Franciaországban 30 telephellyel rendelkezik és árbevételük meghaladja a 130 millió eurót.

Az Airbus a világ vezető kereskedelmi repülőgép gyártója. Több mint 6000 Airbus repülőgép közlekedik jelenleg világszerte. Az Airbus csoport – Európa ipari zászlóshajója – több mint 144 000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte és 3 különböző céget foglal magába, melyek szintén vezetők a saját piacukon : Airbus, Airbus Défence and Space valamint az Airbus Helicopters. 2014-ben a csoport árbevétele meghaladta a 60,7 milliárd eurót.

A Renault Trucksról röviden
A Renault Trucks haszongépjármű márka több mint 100 országban van jelen. A Renault Trucks járműveit Franciaországban gyártják : Blainville-sur-Orne (Calvados), Bourg-en-Bresse (Ain), Lyon (Rhône) és Limoges (Haute-Vienne) városokban. 2014-ben a Renault Trucks megkapta az Eredeti Francia Termék védjegyet a T, C, K, D és D Wide járműveire. Ez az egyetlen olyan tanúsítvány, hogy egy termék eredeti francia.

A Renault Trucks 2001-ben csatlakozott a Volvo csoporthoz, mely a világ egyik vezető kamion, busz, építőipari gépek, valamint tengerészeti és ipari hajtóművek, energiaellátó rendszerek gyártója. A Volvo csoport megközelítőleg 110 000 munkavállalót foglalkoztat, 18 országban rendelkezik gyártóüzemmel, és több mint 190 piacon értékesíti járműveit. 2014-ben a csoport teljes árbevétele elérte a 282,9 milliárd svéd koronát.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 161 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .