Reklám

Gazdaság Hírek Külföld MAN Márkahírek Scania Volkswagen

A Volkswagen összevont haszonjármű gyártó vállalatcsoportot hoz létre

A Volkswagen összevont haszonjárműgyártó vállalatcsoportot hoz létre, és ezáltal szervezett keretek közé fogja össze a közép- és nehézkategóriás tehergépkocsik, illetve autóbuszok üzletágát. A Truck & Bus GmbH a Volkswagen Csoport új vállalatcsoportja lesz az MAN és a Scania márka számára. Erről hétfőn (május 4.) határozott a Volkswagen AG felügyelő bizottsága. Ennek megfelelően a Volkswagen AG tulajdonában lévő Scania AB részvények átkerülnek a Truck & Bus GmbH tulajdonába. A Volkswagen száz százalékos tulajdonú leányvállalata jelenleg is már 75,28 százalékos szavazati joggal rendelkezik az MAN SE vállalatban.

Dr. Martin Winterkorn: “Az MAN és a Scania együtt világbajnokok lesznek.” Fotó: Volkswagen Haszonjárművek

A Truck & Bus GmbH kifejezetten a haszonjárműves üzletágra szabott folyamatokat vezet majd be, amelyekkel fokozza a márkák közötti teljes szinergia kialakításának lehetőségeit. A vállalat vezetésének élén Andreas Renschler, a Volkswagen AG igazgatótanácsának tagja áll majd. Az EGYENLŐ SZAVAZATI ARÁNYBAN felállított felügyelő bizottság elnöke Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG elnök-vezérigazgatója lesz: “Az MAN és a Scania erős, sikeres és világszerte jó hírnevű márkák. Egyértelműen az a célunk, hogy világbajnok gyártóvá váljunk a tehergépkocsik és az autóbuszok terén egyaránt, valamint munkavállalóinkkal közösen az iparág élére kerüljünk ezzel az üzletágunkkal.”

A haszonjármű gyártó vállalatcsoport létrehozása jelentős mérföldkőnek számít a haszonjármű ipar világbajnokává válásához vezető úton. “Célunk, hogy a haszonjármű gyártó vállalatcsoportot a nyereséges működés, a technológiai színvonal és mindenekelőtt az ügyfél elégedettség terén az iparág élére repítsük. Haszonjármű márkáink közös ernyő alá csoportosítása révén erősebben összpontosíthatunk a tehergépkocsi- és autóbusz-üzletágra, ami gyorsabb döntéshozási folyamatokat eredményez.” – mondta Andreas Renschler. “Mindeközben az MAN és a Scania márka önállósága megmarad, összhangban a Volkswagen alapelveivel.”

A Truck & Bus GmbH vezeti és koordinálja majd a három haszonjármű gyártó vállalat, az MAN Truck & Bus AG, az MAN Latin America és a Scania AB közötti együttműködést is. A Truck & Bus GmbH vezetésében többek között az MAN Truck & Bus AG, az MAN Latin America Ltda. és a Scania AB elnök-vezérigazgatója is képviselteti majd magát. A vállalat célja, hogy koordinálja a márkák közötti stratégiát, a fejlesztést, az emberi erőforrásokat, a beszerzést és más területeket. Ez a márkák közötti szorosabb együttműködést, rövidebb döntéshozatali folyamatokat és a döntések gyorsabb megvalósítását eredményezi majd.

A Volkswagen-csoport üzemi tanácsának elnöke, Bernd Osterloh hangsúlyozta: “Az MAN-nél és a Scaniánál dolgozó kollégáinkkal együtt támogattuk egy ilyen vállalatcsoport létrehozását. Jól átlátható szervezeti felépítésre van szükség a Csoporton belül ahhoz, hogy a különböző üzletágakban gyorsan és rugalmasan tudjunk fellépni. Ugyanakkor az új vállalatcsoport a munkavállalók beleszólási jogát is erősíti. Először egy felügyelő bizottságban az MAN, a Scania és a Volkswagen munkavállalóinak képviselői a részvényesekkel együtt megvitatják majd az összevont haszonjármű gyártó vállalatcsoportunk számára helyes stratégiákat. Támogatjuk a célt, hogy bekerüljünk a világ legjobbjai közé. Eközben azonban, mint mindig, vigyázunk arra, hogy megtartsuk a gazdaságosság és a biztos munkahelyek egyensúlyát.” Osterloh szintén a Truck & Bus GmbH felügyelő bizottságának tagja lesz. A Volkswagen, az MAN és a Scania munkavállalóinak egy-egy képviselőjével együtt ők négyen alkotják majd az összevont haszonjármű gyártó vállalatcsoport ellenőrző testületét.

Kishaszonjárművek gyártójaként a Volkswagen Haszonjárművek szintén az összevont haszonjármű gyártó vállalatcsoport tagja lesz, amely Andreas Renschler felé tartozik majd beszámolási kötelezettséggel, DE TERMÉSZETESEN a későbbiekben is fenntartja szoros kapcsolatát a Volkswagen Személyautók márkával, amellyel a legjelentősebb szinergiákat tudja kialakítani.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 169 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .