Baranya megyében megújul a Sárok bekötőút közel 3 kilométeres és a Sárok országhatárhoz vezető út mintegy egy kilométeres szakasza

A Dél-dunántúli Operatív Program keretein belül több mint 675 millió forintos támogatásból megvalósuló beruházás révén Baranya megyében a Sárok bekötőút 2,9 kilométeres és az országhatárhoz vezető út mintegy egy kilométeres szakasza válik európai színvonalúvá.

Illusztráció – Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Dél-dunántúli Operatív Program keretében a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben összesen több mint 247 kilométernyi mellékút szakaszt érintő beruházást hajt végre. Az országos programon belül Baranya megyében a folyamatban lévő európai uniós akciótervben 2013-ban csaknem 3,84 milliárd forint értékben, több mint 32 kilométernyi út felújítása valósult meg.

A sároki 57118 jelű bekötőút 2,9 kilométeres szakasza újul meg és az országhatárhoz vezető 57135 jelű úton egy kilométeren új út épül. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező végrehajtja a leromlott állapotú burkolaton szükségessé vált aszfalterősítést, szélesítést és többek között kiépíti a padkát is. Ezen felül a szakemberek elvégzik a meglévő műtárgyak felújítását, a buszmegállóhelyeket szintén felújítják és burkolt földárkokat fognak kiépíteni. Az országhatárhoz vezető úton új, szilárd burkolat és kétoldali padka épül az országhatárig. Az új út elősegíti a horvát-magyar határon való átjárást.

A beruházás az Európai Unió több mint 675 millió forintos támogatásából valósulhat meg a Dél-dunántúli Operatív Programja keretében.

A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy a Dél-dunántúli Operatív Program keretében felújított útszakasz hosszú távon is kiváló állapotban maradhasson. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 95 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?