Somogy megyében megújul a Lengyeltóti-Balatonboglár összekötő úton lévő szőlőskislaki Jama-patak híd

A Dél-dunántúli Operatív Program keretein belül több mint 42,8 millió forintos támogatásból megvalósuló beruházás révén Somogy megyében a Lengyeltóti-Balatonboglár összekötő úton a Szőlőskislaki Jama-patak híd válik európai színvonalúvá.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A Lengyeltóti-Balatonboglár 6711 jelű összekötő úton a 8+800 és a 8+900 km szelvények között megújul a Jama-patak híd európai uniós forrásból. A híd felújítása félpályás útlezárás mellett jelzőlámpás forgalomirányítás mellett valósul meg. Első ütemben a híd szelvényezés szerinti jobb oldala kerül lezárásra. A meglévő pályaszerkezet elbontását követően, a híd főtartóinak kiemelését, felújítását és visszaépítését követően, vasbeton pályalemez épül, amely bitumenes szigetelést és új pályaburkolatot kap. Új kiemelt szegélyek is épülnek a jelenlegi szélesség megtartásával. Ezzel párhuzamosan a hídfők felújítása, a meder burkolása és a megfelelő vízelvezetés kiépítése is megtörténik.

A beruházás az Európai Unió több mint 42,8 millió forintos támogatásából valósul meg a Dél-dunántúli Operatív Program keretében.

A beruházás megvalósulását követően az érintett szakaszon nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig azért dolgozik majd, hogy felújított híd hosszú távon is kiváló állapotban maradhasson. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind a társaság, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek részéről.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 105 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..