Hírek Külföld Márkahírek Scania

Per Hallberg lett a Scania kinevezett elnök-vezérigazgatója

Martin Lundstedt, a Scania elnök-vezérigazgatója elhagyta a vállalatot. Utódjának Per Hallberg-et nevezték ki.

Per Hallberg
Per Hallberg

„Tiszteletben tartjuk Martin Lundstedt döntését, miszerint elhagyja a vállalatot és ezúton köszönjük meg, hogy elnökségének ideje alatt mindent megtett, hogy a Scania piaci pozícióját tovább erősítse.” – mondta Prof. Dr Martin Winterkorn, a Scania Igazgatótanácsának elnöke.

Per Hallberg-et a Scania gyártásért és logisztikáért felelős alelnökét nevezték ki eljáró elnök-vezérigazgatónak. 2015. április 22. óta betöltött új pozíciója mellett korábbi feladatkörét is megtartja.

Per Hallberg gazdasági és mérnöki diplomával rendelkezik, 1977-ben csatlakozott a Scaniához. 2001 óta tagja a vállalat felső vezetésének.


A Scaniáról
A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 40 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen.

A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2014-es évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 92 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 155 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .