Érdekvédelem Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Szervezetek hírei

Magyar kamionstop május 1. hétvégéjén – A kamionstop „tavaszi” rendje szerint!

Megnyújtja a hétvégét Magyarországon május 1. ünnepe, mely idén, 2015-ben péntekre esik. A „kamionstop” azonban két rövid ütemben lesz a hazai utakon azon a hétvégén. A 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre vonatkozó közlekedési korlátozás mind belföldesekre, mind pedig nemzetközisekre vonatkozik, és a következők szerint alakul:

2015. április 30. (CS) 22:00 órától » 2015. május 1. (P) 22:00 óráig
2015. május 2. (SZO) 22:00 órától » 2015. május 3. (V) 22:00 óráig

50_eves-mkfe-125x125TUDNIVALÓK A „TAVASZI” KAMIONSTOP-RENDRŐL. Mint minden évben, így idén március, április, május, sőt, június hónapban is a kamionstop „tavaszi” rendje irányadó a hazai utakon. Ez azt jelenti, hogy szombatonként (vagy ünnep előestéjén) 22:00 órakor meg kell állniuk mind a belföldi, mind a nemzetközi fuvarfeladatot teljesítő, 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveknek, s csak vasárnaponként (vagy ünnepnapon) 22:00 órakor indulhatnak el újra. Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad „hazagurulni”, mert az a kedvezmény minden évben csak júliusra és augusztusra vonatkozik!

KIVÉTELEK. Májusra vonatkozóan a kivételek itthon nagy vonalakban a megszokottak. Habár volt kisebb jogszabályváltozás 2014. december elején, továbbra is mentességet élveznek az élő állatot, friss tejet, tejterméket, friss és fagyasztott húst és hústerméket, friss pékárut, gyorsan romló élelmiszert, tojást, valamint friss, nyers, nem fagyasztott, nem szárított, nem feldolgozott zöldséget és gyümölcsöt, gabonát stb. szállító – illetve a fel- és lerakóhely között, továbbá azok és a telephely viszonylatában üresen közlekedő – tehergépkocsik. A korlátozás alól mentesülők körét a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló 190/2008. (VII. 29.) kormányrendelet rögzíti.

FONTOS! Ha Ön romlandó élelmiszert szállít vagy fuvaroz, a menetokmányon mindenképpen legyen feltüntetve, hogy „romlandó” (külföldön angolul: „perishable”)! Szintén lényeges, hogy a mentességek egyes eseteiben a tehergépjármű vezetőjének menetokmányként a fedélzeten kell tartania a megbízó vagy a szállító által kitöltött iratot, azaz a kormányrendelet 4. melléklete szerinti tartalommal kiállított nyilatkozatot.

Az európai közlekedési korlátozások, a www.mkfe.hu weboldalon, kulcsszavas bejelentkezést követően az alábbi linken érhetők el:
http://www.mkfe.hu/hu/5277-kozlekedesi-korlatozasok-europaban-apr-maj-2015.html

Forrás: www.mkfe.hu – A SZOLGÁLTATÓ ÉRDEKVÉDELEM
.

(Ezt a cikket 1556 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .