Alkatrészgyártók hírei Hírek Járműtechnika Üzemanyag

Michelin solutions – Üzemanyag megtakarítás fuvarozóknak

A MICHELIN® solutions bemutatja: EFFITIRESTM – garantáltan üzemanyagtakarékos megoldás, új, értékteremtő szolgáltatás a fuvarozók számára

Az idei birminghami haszonjármű-kiállításon (CV Show – Commercial Vehicle Show) mutatta be a MICHELIN® solutions legújabb, a fuvarozók számára kifejlesztett szolgáltatását. Az EFFITIRESTM garantáltan üzemanyagtakarékos megoldás elnevezésű szolgáltatással még hatékonyabban üzemeltethető a tehergépjármű-flotta.

MICHELIN-solutions-150425Az EFFITIRESTM szolgáltatást igénybe vevő vállalat az abroncsokhoz kapcsolódó műszaki-szervezési feladatokat külső szolgáltatóra bízza, aki szerződésben vállalja, hogy az adott flotta auditálása és a működési feltételek elbírálása alapján megállapított üzemanyag-takarékossági programtervet dolgoz ki, és annak végrehajtását ellenőrzi. A szolgáltatás jellegéből adódóan a fizetendő tarifa kilométer alapú, az EFFITIRESTM szolgáltatást igénybe vevő flotta futásteljesítményétől függ.

A szolgáltatás feltétele, hogy a fuvarvállalat járműflottájának 70%-ába elektronikus jeladót, valamint ezekre a járművekre energiatakarékos Michelin abroncsot szereltessen az üzemeltető. Abban az esetben, ha nem sikerül a szerződésben vállalt üzemanyag-takarékossági célt megvalósítani, a MICHELIN® solutions a sikertelenség arányában visszafizeti a szolgáltatási díjat.

Paul DAVEY, a MICHELIN® solutions kereskedelmi igazgatója az Egyesült Királyságban és Írországban: Abban bízunk, hogy az Az EFFITIRESTM ajánlatunkkal szállítmányozó ügyfeleinknek elég lesz csupán a szűken értelmezett szakmai feladataikra koncentrálniuk, és vállalkozásuk mégis sikeresen, gazdaságosan működik. A flotta-karbantartási idő csökkentését is vállaljuk. Saját szolgáltatói szakértelmünknek és az energiatakarékos abroncsgyártásban való vitathatatlan jártasságunknak köszönhetően meggyőző üzemanyag-takarékossági programtervet tudunk összeállítani ügyfeleink számára.

A MICHELIN® solutions 800 abroncsszakértője Európában több mint 300 000 jármű abroncsgazdálkodását követi nyomon. Az EFFITIRESTM szolgáltatásunkhoz non stop hibaelhárító szolgálat is tartozik, ahol munkatársaink maximum két órán belül megkezdik a mentést.

A MICHELIN® solutions eredményorientált szemléletmódja forradalmasította a flottaszolgáltatási piacot 2013 őszén. Az EFFITIRESTM szolgáltatásával a MICHELIN® solutions az üzemanyag-takarékosságot elősegítő szolgáltatáskínálatát egészíti ki. Több mint másfél év tapasztalat birtokában elmondható, hogy járművenként átlagosan 1,5 /100 literes megtakarítást értek el ügyfeleink. Ha elméletben kiterjesztjük a szolgáltatást az európai kamionpark egészére, azaz 2,5 millió kamionra, akkor az évente potenciálisan 3 375 millió literes üzemanyag-megtakarítás 9 millió tonnával kevesebb C02-emissziót jelentene, illetve 3 375 millió eurónyi megtakarítást érhetne el a szállítmányozói szakma.

Forrás: MICHELIN®
.

(Ezt a cikket 166 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .