Alkatrészgyártók hírei Hírek Rendezvények Sport Versenyek

Goodyear Truck Race abroncsokon futnak a most kezdődő Kamion Európa-bajnokság autói

A Goodyear immár 11 éve támogatja az FIA Kamion Európa-bajnokságot

Továbbra is a Goodyear a 10 futamból álló 2015-ös FIA Kamion Európa-bajnokság kizárólagos abroncsszállítója. Amikor a spanyol Valenciában 2015 április 24-én eldördül a start pisztoly, akkor a 11. olyan bajnokság kezdődik, ahol az izgalmas futamokhoz a versenykamionok abroncsait a Goodyear szállítja.

Goodyear Truck Race TRO TruckA Kamion Európa-bajnokságokért felelős Federation Internationale de l’Automobile (Nemzetközi Automobil Szövetség, FIA) idén is csak a Goodyear 315/70R22.5 méretű versenyabroncsainak használatát hagyta jóvá. A Goodyear kamionok számára készített versenyabroncsait kimondottan a versenyzés céljainak megfelelően tervezték. A fejlesztés és a gyártás során arra összpontosítottak, hogy az 5,4 tonnás, akár 160 km/h sebességgel száguldó versenykamionok a lehető legjobb teljesítményt nyújthassák. Az abroncsokat az FIA Kamion Európa-bajnokság összes futamára a Truck Race Organisation (TRO) szállítja, és a TRO nyújtja a kapcsolódó szolgáltatásokat is.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy immár 11 éve mi gondoskodhatunk a Kamion Európa-bajnokságon használt abroncsokról. Ez a kivételes sportesemény remek alkalmat nyújt arra, hogy az összes tehergépkocsi-abroncsunk bizonyíthasson, hiszen a versenyabroncsok gyártása során használt karkasz nagyon hasonló ahhoz, amit a normál abroncsoknál alkalmazunk” – nyilatkozta Benjamin Willot, a Goodyear teherabroncs részleg európai, közel-keleti és afrikai divíziójának marketing igazgatója. „A bajnokság kiváló lehetőség számunkra, hogy cégünk innovációs oldalát is bemutathassuk, olyan tehergépkocsi-abroncsok kifejlesztése révén, melyek az extrém versenykörülmények között is megbízhatóan teljesítenek.”

Goodyear Truck Race Tire Supplier 2015 1

Tehergépkocsi-versenyabroncsok és címkézésük
A versenyeken csak az ECE által jóváhagyott tehergépkocsi-abroncsok használhatók, ugyanakkor a versenyabroncsok azon kevés típus közé tartoznak, melyekre nem vonatkoznak az EU abroncscímkézési előírásai. A 315/70R22.5 Goodyear tehergépkocsi-versenyabroncs gördülési ellenállása mindenesetre megfelel a „B” címkével ellátott üzemanyag-takarékos abroncsokénak, míg nedves tapadása ugyanolyan, mint az „A” címkés abroncsoké, ami kevés tehergépkocsi-abroncsról mondható el .

A FIA Kamion Európa-bajnokság keretében 2015-ben az alábbi futamokra kerül sor:

  • Április 24-26. – Valencia, Spanyolország
  • Május 16-17. – Red Bull Ring, Ausztria
  • Május 23-24. – Misano, Olaszország
  • Június 20-21. – Nogaro, Franciaország
  • Június 26-28. – Nürburgring, Németország
  • Augusztus 28-30. – Most, Csehország
  • Szeptember 5-6. – Hungaroring, Magyarország
  • Szeptember 19-20. – Zolder, Belgium
  • Október 2-4. – Jarama, Spanyolország
  • Október 9-11. – Le Mans, Franciaország

A Goodyear

A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncs-gyártója. A vállalat mintegy 67 000 embert foglalkoztat a világon, a termékeit pedig 22 ország 50 létesítményében állítja elő. Az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két Innovációs Központjának célja: a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztése, melyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítményi színvonalát.

A Goodyear Dunlop Europe haszongépjárművekre, helyi és távolsági autóbuszokra gyártott gumiabroncs-típuscsaládja több mint 400 különböző terméket tartalmaz több mint 55 méretben. A világ számos vezető haszongépjármű-gyártója, köztük a DAF, az Iveco, a MAN, a Mercedes-Benz, a Renault Trucks, a Scania és a Volvo is Goodyear gumiabroncsokat szerel alapfelszerelésként járműveire. A Goodyear az összes nagy pótkocsigyártónak is szállít gumiabroncsokat. A TruckForce szervizhálózatot, a 24 órás ServiceLine országúti segélyszolgálatot, a Mobility-t és a FleetOnlineSolutions internetes menedzsment-rendszert, valamint a Goodyear Retread Technologies-t magába foglaló Fleet First szolgáltatásával a Goodyear kínálja az iparág legátfogóbb, célorientált szolgáltatásait.

A Goodyear-rel és termékeivel kapcsolatos további információért keresse fel a www.goodyear.com weboldalt.

Forrás: Weber Shandwick
.

(Ezt a cikket 206 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .