Ellenőrzések Gazdaság Hírek

Szerb cigarettát találtak egy magyar kamionban Komáromnál

Csaknem háromezer-ötszáz doboz szerb adózárjegyes cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Komárom-Esztergom megyei munkatársai az M1-es autópályán egy csempészetre átalakított magyar kamionban a napokban – közölte a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága munkatársa keresőkutyával egy kamiont ellenőriz Kecskemét határában, a Hetényegyházi pihenőben 2014. július 30-án. MTI Fotó: Marjai Janos
Illusztráció –  MTI Fotó: Marjai Janos

Hideg-Göblyös Rita tájékoztatása szerint a járművet az M1-es autópálya Komáromhoz közeli pihenőjében ellenőrizték. Az Angliába tartó teherautó munkagépekhez való markolókanalakat szállított, de a pótkocsi hátfalán szerelési nyomokat találtak és az elem vastagsága lényegesen eltért a gyári mérettől.

A hátfal mögül összesen 3480 doboz szerb adójegyes cigarettát találtak, amelynek értéke három és fél millió forint.

Az illegális dohányárut, valamint a járműszerelvényt a hatóságok lefoglalták. A sofőrre mintegy négymillió forint jövedéki bírságot szabtak ki a pénzügyőrök és jövedéki termékre elkövetett orgazdaság miatt indítottak nyomozást ellene.

Forrás: MTI  (bfi \ bám \ bhi)
.

(Ezt a cikket 201 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .