Kategóriák

Kategóriák

Busz hírek Hírek Környezetbarát Külföld

Tíz másodperc alatt újratölthető elektromos buszt mutattak be Kínában

A világ leggyorsabban feltölthető akkumulátorával felszerelt buszt mutattak be csütörtökön Kelet-Kínában, ahonnan a járművet európai exportra is szánják.

gyorstoltheto-csr-elektromos buszA buszokat a szupergyors vonatokat gyártó kínai (CSR) vállalat egy leányágazata, a Zhuzhou Electric Locomotive jegyzi. A járművek akkumulátora minden bel- és külföldi versenytársánál gyorsabban, mindössze átlagosan tíz másodperc alatt töltődik újra, egy-egy töltés legalább öt kilométer megtételét teszi lehetővé – ismertette a cég a buszok sajátosságait.

A töltés így akár az utasok felszállásának ideje alatt megoldható – így a vállalat. Az elektromos közlekedési eszközök emellett hagyományos társaiknál 30-50 százalékkal kevesebb energiát is fogyasztanak, forgalomból való kivonásuk után csaknem teljes egészében újrahasznosíthatók.

A buszok élettartama 12 év, még szélsőséges időjárási körülmények között is – hangzott el a csütörtöki bemutatón. A járművek iránt komoly kereslet mutatkozik Kínában, a cég rögtön a bemutatót követően csaknem másfélezer megrendelést kapott. A CSR ugyanakkor külföldre is exportálná a gyorstöltésű elektromos buszt, a vállalat szerint kiváló célpiac lehet például Közép- és Kelet-Európa, ahol az a több évtizede használatban lévő járműparkok cseréjénél lehetne alternatív megoldás.

Forrás: MTI  (ksza \ pbe \ pdm)
.

(Ezt a cikket 273 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE