DAF Gazdaság Hírek Márkahírek

Ismét 160 új DAF nyerges vontatót vett át a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft.

Újabb fontos mérföldkőhöz ért a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. járműflottájának fejlesztése. A tavaly tavasszal forgalomba állított 160 Euro 5 EEV minősítésű DAF CF nyerges vontatót azonban most 160 XF 460 Euro 6 Space Cab modell követte. Jövőre pedig a kisebb kategóriájú elosztó tehergépkocsik jelentős minőségi cseréje szerepel a tervekben, kitartva a holland márka mellett.

A járművek jelképes kulcsát Pais József, a DAF Hungary Kft. ügyvezetője adta át Szemerey Lórándnak, a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. ügyvezetőjének a BILK területén. A képen balról jobbra: ifj. Szemerey Lóránd, a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. FTL üzletágának igazgatója, Barna Zsolt, a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. ügyvezető igazgatója, Szemerey Lóránd, a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. ügyvezető igazgatója, Pais József, a DAF Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Kiss Attila, a DAF Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója.

Immár összesen 660 tehergépjármű alkotja a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. flottáját, és ezek közül 450 nyerges szerelvény, a vontatók 95 százaléka pedig DAF gyártmányú. A cég döntően belföldi fuvarozást végez, illetve teljes körű raktárlogisztikai szolgáltatást nyújt partnereinek 140 ezer négyzetméternyi raktárterületen, 96-97 százalékos kihasználtság mellett. Jól jellemzik a tevékenység méreteit, hogy a flotta naponta közel 12 ezer tonna árut mozgat meg, míg a járművek a futásteljesítményük alapján naponta 4,1-szer kerülik meg a Földet.

„Megrendelőink folyamatos és biztonságos kiszolgálása érdekében elengedhetetlen a minőségi járműpark. A mostani beszerzéssel nyerges vontatóink átlagos életkora egy év alá került, ami hazánkban még a nemzetközi fuvarozást végző flották esetében is ritka, a belföldi fuvarozás terén pedig egyedülálló.” – kezdte Szemerey Lóránd, a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. ügyvezető igazgatója.

„A Waberer’s International Zrt. flottájában évek óta nagy számban dolgoznak DAF tehergépkocsik, igen pozitív üzemeltetési és minőségi mutatókkal. Az egy évvel ezelőtt átvett CF vontatókkal kapcsolatban pedig jók a gépkocsivezetőink visszajelzései, kedvezők az üzemanyag-fogyasztási adatok és kevés a szervizelés miatti állásidő. Ezért döntöttünk ismét a DAF mellett, azonban gépkocsivezetőink kényelme érdekében ezúttal a tágasabb fülkéjű XF típust választottuk, méghozzá nemzetközi alkalmazásra jellemző felszereltséggel. Sőt, mindegyik járműben sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és adaptív sebességtartó automatika segíti a sofőrök munkáját és gondoskodik a biztonságukról. Ez szintén kirívó a belföldi feladatokat ellátó flották körében.” – tette hozzá Szemerey Lóránd.

„A mai járműátadással köszönthetjük az első jelentősebb méretű, Euro 6-os tehergépkocsikból álló, belföldi fuvarozást végző flotta munkába állását. Büszkék vagyunk arra, hogy ehhez a DAF márkát választotta a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. Az Euro 6-os modelljeink nemcsak tisztább üzeműek, de hallhatóan csendesebbek is az Euro 5 EEV minősítésűeknél, ami fontos szempont a lakott területet is érintő járművek esetében. Ezenkívül 5-7 százalékkal kisebb az üzemanyag-fogyasztásuk, és az elmúlt másfél év kimutatásai alapján az Euro 6-os modellek minden idők legjobb meghibásodási statisztikájával büszkélkedhetnek. Idén nemcsak Európa-szerte, hanem Magyarországon is lendületesen indult az év a tehergépkocsi-piacon. Az első negyedév hazánkban 20-25 százalékos bővülést mutat, és ebben jelentős szerepet játszanak a Waberer’s International Zrt., illetve a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. beszerzései.” – nyilatkozta Pais József, a DAF HungaryKft. ügyvezető igazgatója.

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 1746 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .