Volvo FH új, nagy teherbírású lökhárítóval a nehezebb körülmények közötti használatra

A Volvo Trucks erősíti Volvo FH kínálatát az új nagy teherbírású lökhárító bemutatásával. A megerősített front alkalmasabbá teszi a járművet keményebb utakra és durvább alkalmazásokra, úgy, mint építési munkák és rönkszállítás. A Volvo FH-t nagy teherbírású lökhárítóval az április 20-25 között megrendezésre kerülő Intermat kiállításon leplezik le Párizsban.

A megerősített front alkalmasabbá teszi a járművet keményebb utakra és durvább alkalmazásokra, úgy, mint építési munkák és rönkszállítás
A megerősített front alkalmasabbá teszi a járművet keményebb utakra és durvább alkalmazásokra, úgy, mint építési munkák és rönkszállítás

„A Volvo FH nagy teherbírású lökhárítóval növeli a zászlóshajónk hasznosságát a kiemelkedő teljesítménye, menetdinamikája és fülke komfortja mellé adott plusz védelemmel. A tehergépjármű elég robosztus lesz ahhoz, hogy jobban alkalmazkodjon a körülményekhez, amikor nagyobb a sérülésveszély,” – mondja Ricard Fritz a Volvo Trucks márka alelnöke.

Az új, nagy teherbírású lökhárítóval ellátott Volvo FH ugyanazon a tervezési koncepción alapul, mint a Volvo FMX eleje, melyet nehéz építési körülmények közé szántak. A sarkok és a védőlemez anyaga 3 mm-es acél. A védőlemez fölötti fellépő a dizájn része.

Volvo FH16 nagy teherbírású lökhárítóval
Volvo FH16 nagy teherbírású lökhárítóval

A lökhárító magas pozíciója hozzájárul a kiváló megközelítési szöghöz, mely 20 fok feletti az extra magas alvázakon, amelyet szintén 2014-ben a Volvo FH-val vezettek be. A bevizsgált vonószem öntöttvasból készült, 36 tonnára tervezték, és gyári felszereltségként tudjuk ajánlani.

Masszívabb, de a prémium image nem sérül
„A tervezői kihívás az volt, hogy megerősítsük a jármű elejét a megjelenés megváltoztatása nélkül. Az ék alakú acél sarkok vonalai a lökhárító közepe felé futnak. Ez egy diszkrét, de erőteljesebb kinézetet ad, amely nem változtatja meg az egyedi, prémium Volvo FH image-t,“mondja Rikard Orell, a Volvo Trucks Dizájn Igazgatója.

Volvo FH16 6x4 nagy teherbírású lökhárítóval
Volvo FH16 6×4 nagy teherbírású lökhárítóval

A lökhárító 132 mm-rel nagyobb lett, hogy az első ütéseket felfogja, megvédve ezzel más létfontosságú részeket, mint például a fényszórókat.

„ A Volvo FH nagy teherbírású lökhárítóval alkalmas a mostohább körülmények közötti felhasználásra, mint az építkezés vagy az erdei munkák. A jármű képes lesz rossz minőségű utakon történő hosszú-távú fuvarozásra,“ foglalta össze Ricard Fritz.

Bemutató Párizsban az Intermat-on
Az új nagy teherbírású lökhárítót, mely Volvo FH és Volvo FH16-hoz is rendelhető, a nagyközönség számára először az Intermat építőipari kiállításon mutatják be Párizsban (2015. április 20-25). Ezen kívül, a Volvo Trucks felhívja a figyelmet az újdonság tökéletes illeszkedésére a különféle Volvo FMX alkalmazásokkal és a Volvo Építőgépekkel, és az új Volvo FL 4×4-gyel is, és az olyan innovatív technológiákkal úgy mint a Volvo Dinamikus Kormányzással.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 633 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?