Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Ismét lezárták az M2-es autóút egy szakaszát

Az M2-es autóút fejlesztésének előkészítő munkálatai miatt csütörtök délelőtt 10 órakor mindkét irányban teljes szélességében lezárták az utat a sződligeti és a Vác-déli csomópont között, a forgalmat elterelik – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője az MTI-vel.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Szerdán ugyanilyen okból hasonló forgalomkorlátozás volt érvényben, akkor Dunakeszi és Göd között, de most a tervek szerint délután 3 óra helyett már 2 órakor újra rá lehet hajtani az M2-es érintett szakaszára.

Pécsi Norbert Sándor korábbi tájékoztatása szerint az autóút kétszer kétsávossá tétele, illetve a kivitelezési tervek elkészítése érdekében burkolatfúrásokat végeznek, valamint felmérik a teljes pályaszerkezet állapotát. A korlátozás idejére a forgalmat a szerdai gyakorlathoz hasonlóan a 2-es főútra terelik, ahol a gyorsabb haladás érdekében kikapcsolják a jelzőlámpákat. Ennek ellenére az M2-es és a 2-es út nagy forgalma miatt időszakosan torlódások alakulhatnak ki – mondta a szóvivő.

Hozzátette: azért döntöttek a teljes lezárás mellett, mert a munka így néhány óra alatt elvégezhető, míg félpályás korlátozás esetén ez több napot is igénybe venne.

Forrás: MTI  (htm \ bám \ bdó)
.

(Ezt a cikket 199 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .