Kategóriák

Kategóriák

Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek Traffipax

Az állampolgárok javasolhatják, hol ellenőrizze a gyorshajtókat a rendőrség

Az állampolgároktól várja a rendőrség helyszínek megjelölését a jövő héten csütörtök reggel kezdődő 24 órás sebességellenőrző akciójához – erről Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A rendőr ezredes felidézte: 2012-ben Észak-Rajna-Vesztfália rendőrsége döntött úgy, hogy a lakosság segítségét kéri abban, szerintük hol indokolt fellépni a gyorshajtók ellen. Hozzátette, az akció olyan jól sikerült, hogy 2013-ban már valamennyi német szövetségi tagállam így járt el, a maratoni sebességmérésnek elnevezett akciót pedig 2014-ben több más európai uniós tagállam is alkalmazta.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) az idén azt tűzte ki célul, hogy a lehető legtöbb uniós tagállam csatlakozzon a kezdeményezéshez. Magyarországon április 16-án, jövő csütörtök reggel 6 órától péntek reggel 6 óráig így azokon a helyszíneken fog legfeljebb négy órán keresztül sebességméréseket végezni a rendőrség, ahol azt az állampolgárok indokoltnak tartják – közölte az ezredes.

Óberling József azt mondta, az akció célja, hogy felhívják a figyelmet arra: Európa-szerte a gyorshajtás még mindig a fő baleseti ok, és tudatosítsák a sebességtúllépés veszélyességét. Összesen mintegy 1200 helyszínen mérik majd a sebességet az akció időtartama alatt.

A javaslatok begyűjtésére valamennyi rendőr-főkapitányságon külön e-mail címet hoztak létre, például a fővárosban a speedmarathon@budapest.police.hu címen várják a helyszínmegjelöléseket kedden 10 óráig. A megyékben a Budapest szó helyett az adott megye nevét, több név összetételéből álló megye esetén az első nevet kell feltüntetni. Például Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében speedmarathon@szabolcs.police.hu címen várja a rendőrség a javaslatokat.

E-mail cím
Budapest speedmarathon@budapest.police.hu
Bács-Kiskun megye speedmarathon@bacs.police.hu
Baranya megye speedmarathon@baranya.police.hu
Békés megye speedmarathon@bekes.police.hu
Borsod-Abaúj-Zemplén megye speedmarathon@borsod.police.hu
Csongrád megye speedmarathon@csongrad.police.hu
Fejér megye speedmarathon@fejer.police.hu
Győr-Moson-Sopron megye speedmarathon@gyor.police.hu
Hajdú-Bihar megye speedmarathon@hajdu.police.hu
Heves megye speedmarathon@heves.police.hu
Jász-Nagykun-Szolnok megye speedmarathon@jasz.police.hu
Komárom-Esztergom megye speedmarathon@komarom.police.hu
Nógrád megye speedmarathon@nograd.police.hu
Pest megye speedmarathon@pest.police.hu
Somogy megye speedmarathon@somogy.police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye speedmarathon@szabolcs.police.hu
Tolna megye speedmarathon@tolna.police.hu
Vas megye speedmarathon@vas.police.hu
Veszprém megye speedmarathon@veszprem.police.hu
Zala megye speedmarathon@zala.police.hu

A javaslatokat 2015. április 14-én 08.00 óráig várják.

Az adatokat ezután összesítik és még aznap nyilvánosságra hozzák, hogy pontosan hol lesznek sebességmérések. Az akcióra a javaslatot beküldők közül is meghívnak megyénként 10-10 embert, az ellenőrzések után pedig az eredményeket nyilvánosságra hozzák.

Forrás: MTI  – Police.hu
.

(Ezt a cikket 237 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE