Balesetek Busz hírek Hírek Külföld Rendőrségi hírek

Kigyulladt egy magyar autóbusz a cseh autópályán, nincs sérült az utasok között

Kigyulladt egy Prágába tartó magyar rendszámú autóbusz péntek délután a Brünn-Prága autópályán (D1). A buszvezetőnek sikerült gyorsan eloltania a tüzet, és a 35 utas közül senki sem sérült meg – közölte pénteken Eva Stuhlíková cseh rendőrségi szóvivő.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A rendőrségi közlés szerint az autóbusz már Prágához közeledett, amikor a D1-es autópálya 47. kilométerénél a járművön ismeretlen okokból tűz keletkezett. Az autóbusz vezetője a jármű tűzoltó készülékével oltotta el a tüzet.

“A baleset helyszínére mentők érkeztek. Egy utasnak kellett segíteniük, aki rosszul lett a füsttől” – közölte a cseh rendőrségi szóvivő.

A cseh hatóságok pótbuszt biztosítottak, amely elszállította a baleset helyszínéről a magyar busz utasait – közölte Ladislav Holomcík, a közép-csehországi tűzoltók szervezetének szóvivője.

A kiégett autóbuszt a hatóságok megvizsgálják, majd elvontatják a sztrádáról. A délutáni csúcsforgalomban a baleset miatt kisebb közlekedési dugó keletkezett az autópálya Prága felé vezető oldalán.

Forrás: Kokes János – MTI  (kjk \ kkp \ ksy)
.

(Ezt a cikket 156 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!