Gazdaság Hírek Közút

Folytatódik az 55-ös út felújítása

Folytatódik a Szegedet Bajával összekötő 55-ös főút felújítása, az uniós támogatással megvalósuló beruházás az őszre fejeződhet be – tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-t.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A NIF közleménye szerint Szeged és Mórahalom között a következő két hónapban – ha az időjárás is engedi – aszfaltozási munkálatok miatt szakaszosan félpályás forgalomkorlátozásokra kell számítani. Körforgalom építés miatt várhatóan április elejétől lezárják a domaszéki Dózsa György utca egy szakaszát is.

Elkezdődik a mórahalmi elkerülő út már elkészült körforgalmú csomópontjainak rákötése a főútra, valamint az elkerülő és zákányszéki út csomópontjában a körforgalom építése.

A Csongrád és Bács-Kiskun megye határától Tataházáig tartó szakaszon jelenleg Mélykút belterületén dolgoznak a kivitelezők félpályás korlátozás mellett. Az időjárás függvényében a külterületi részeken is hamarosan megkezdődnek szakaszosan az aszfaltozási munkák. Májusban elindul az 53-as és 55-ös főutak meglévő körforgalmú csomópontjának korszerűsítése is.

Tataháza-Baja között a külterületi részeken jelenleg folyik az aszfaltozás. Hamarosan megkezdődnek az érintett települések – Tataháza, Felsőszentiván, Csávoly – átkelési szakaszainak átépítési munkái is, valamint Tataházán és Csávolyon is az új körforgalmú csomópont kiépítése – áll a közleményben.

Az Európai Bizottság szerdán közölte, hogy összesen 152 millió euró (körülbelül 46,2 milliárd forint) értékben jóváhagyott két, magyarországi utak felújítását célzó projektet. Az egyik, 88 millió eurós projektbe tartozik az 55-ös főút 85 kilométeres szakaszának felújítása, 70 kilométer kerékpárút és egy 7 kilométeres elkerülő építése. A második, 92 millió eurós projekt során a 47-es főút Szeged és Békéscsaba közötti szakaszának 69 kilométerén erősítik meg a burkolatot.

Forrás: MTI  (bkzg \ guz \ hgp)
.

(Ezt a cikket 107 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .