Hírek Rendőrségi hírek

Nyitott fülkékre utaztak

Néhány órán belül beazonosították és elfogták a kalocsai rendőrök annak a triónak a tagjait, akik a megalapozott gyanú szerint negyed órán belül két nyitott kamionból loptak.

Forrás: Police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. március 17-én 15 óra 10 perckor az egyik kalocsai áruház raktára előtt megállt a sértett tehergépkocsival, majd hátrament kinyitni a pótkocsi ajtaját. Néhány percen belül észlelte, hogy a nyitva hagyott fülkéből ismeretlen tettesek eltulajdonították a pénztárcáját, a benne lévő készpénzzel, étkezési utalvánnyal, személyes okmányokkal és bankkártyával együtt.

Negyed órával később arról értesítették a rendőrséget, hogy Dunapatajon, a Zrínyi utcában parkoló nyitott kamionból ismeretlen elkövetők elloptak egy mobiltelefont és egy pénztárcát, amelyben a készpénzen kívül személyes iratok is voltak.

Forrás: Police.hu

A beszerzett információk és a térfigyelő kamerák felvételei alapján megalapozottá vált a gyanú, hogy ugyanaz a kecskeméti elkövetői kör követte el a bűncselekményeket, ezért a Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai mellett a megyeszékhelyi rendőrök is bekapcsolódtak a felderítésbe.

Az összehangolt munka eredményeképpen a rendőrök beazonosították és 21 óra 20 perckor elfogták K. Mihály 33 éves és P. János 35 éves kecskeméti lakosokat. A további nyomozási cselekmények elvégzését követően kiderült, hogy a terhelteknek volt egy harmadik társuk is. B. Dávidot néhány órával később kecskeméti lakóhelyén fogták e. A 23 éves férfinál tartott házkutatás eredményeképpen megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított tárgyak jelentős részét.

A trió tagjait lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, melynek során tettüket beismerték. A terheltek az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás és további fotók: Police.hu
.

(Ezt a cikket 437 alkalommal tekintették meg.)