Gazdaság Hírek Közút

A becsültnél többe kerül a törökbálinti új autópálya csomópont megépítése

Az eredetileg becsült nettó 1 milliárd 250 millió forint helyett nettó 1 milliárd 374 milliárd forinttal nyerte el a Colas Hungária Zrt., a törökbálinti új M0-M7-es autópálya csomópont megépítését – az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Torlódás egy baleset miatt az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán az M0-ás autóút és az érdi csomópont között 2013. július 19-én. Az Útinform korábbi tájékoztatása szerint egy kisteherautó és három személyautó karambolozott a 17-es kilométernél. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Illusztráció – Torlódás az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán az M0-ás autóút és az érdi csomópont között. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. írta ki, a három ajánlattevő közül a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló lett a nyertes.

Ajánlatot tett még az üllői székhelyű EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., valamint a tiszakécskei Duna Aszfalt Kft. is.
Az érdiek reggel Budapest felé, a nagy forgalom miatt nehezen tudnak felhajtani az M7-es autópályára, míg délután az ellenkező irányból hasonló a helyzet. Emiatt sok érdi Törökbálinton át halad az autópályára, illetve onnan a települése felé, növelve ezzel a törökbálinti átmenő forgalmat.

A csomópont kialakításának bejelentésekor, egy évvel ezelőtt Turai István (Fidesz-KDNP) törökbálinti polgármester elmondta: csúcsidőben 1800 olyan járművet számoltak meg óránként, amelyek csak átmentek a településen. Elhangzott még, az átépített M7-M0-ás csomópont lehetővé teszi, hogy ott a Spar Magyarország új áruházat építsen, javítva a környék ellátását, továbbá a cég maga is hozzájárul a csomópont és a kapcsolódó utak korszerűsítéséhez.

Forrás: MTI  (ghg \ gfp)
.

(Ezt a cikket 149 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .