Flotta Hírek Kommunikáció és Informatika Külföld

Portugáliában és Romániában terjeszkedik tovább a Lambda-Com

Tovább bővíti nemzetközi irodahálózatát az Európa 14 országában jelen lévő, magyar tulajdonú közlekedésinformatikai cégcsoport. Az áruszállítás biztonságát és költséghatékonyságát támogató, saját fejlesztésű telematikai megoldásokat kínáló Lambda-Com 2014-ben Porto városában nyitotta meg második portugáliai képviseletét, idén pedig két új iroda nyitását tervezik Romániában.

A hazai alapítású Lambda-Com Kft. leányvállalata, a WebEye International révén még 2009-ben vezette be telematikai szolgáltatásait a portugál piacra egy lisszaboni iroda megnyitásával. Ezt követte tavaly a második helyi képviselet megnyitása Porto-ban. A terjeszkedést az tette indokolttá, hogy a társaság szolgáltatásaival elégedett ügyfelek ajánlásainak köszönhetően egyre többen érdeklődtek helyi szinten is a WebEye telematikai megoldásai iránt.

Hasonlóképpen bővíti jelenlétét a cégcsoport Romániában, ahol 2007-ben nyitották meg első irodájukat Nagyváradon, ezt követte a WebEye temesvári és bukaresti képviseleteinek elindítása. Idén két újabb romániai iroda létrehozását tervezik Szucsávában, az ország északi és keleti régióinak elérése érdekében, illetve Nagyszeben városában, amely Bukarest és Nagyvárad között félúton újabb piaci terület fed le. A Lambda-Com Portugália és Románia mellett jelenleg Bulgáriában, Csehországban, Németországban, Horvátországban, Lengyelországban, Oroszországban, Szlovéniában és Szlovákiában rendelkezik képviseleti irodákkal. Külföldi tevékenységének elismeréseként a cégcsoport leányvállalata, a WebEye International 2013-ban elnyerte a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) Év exportőre Díjat Regionális Stratéga kategóriában.

„Telematikai szolgáltatásaink nem korlátozódnak egy-egy országra, mivel fő ügyfélkörünket, a szállítmányozási és fuvarozó vállalatokat is a határokon átívelő tevékenység jellemzi. A nemzetközi terjeszkedés ezért vállalati stratégiánk egyik fontos eleme. Külföldi irodahálózatunk folyamatos bővítésének köszönhetően már Európa 14 országában tudjuk helyi szinten is támogatni ügyfeleinket az áruszállítás hatékonyságát szolgáló megoldásainkkal” – mondta el Németh Tibor, a Lambda-Com Kft. ügyvezetője.

A cégcsoport tapasztalatai alapján a telematikai szolgáltatások iránt Magyarországon és Európában egyaránt folyamatosan nő az igény. Itthon már nincs olyan 3,5 tonna feletti gépjármű, amely ne rendelkezne valamilyen telematikai vagy járműkövető egységgel. A helyzet hasonló a többi európai országban is: a 7,5 tonna feletti járművek esetén már telített a piac. A telematikai cégek ebben a helyzetben elsősorban szolgáltatásportfoliójuk bővítésével és fejlesztésével tudják tovább erősíteni piaci pozíciójukat. A Lambda-Com saját fejlesztései közül például a külföldi országokban az olyan innovatív megoldások a legnépszerűbbek, mint az üzemanyagmérés, a digitális tachográf adatok távletöltésére és a vezetési idő nyomon követésére irányuló eTachograph és újabban a járművezetők vezetési stílusát elemző szolgáltatás.

A Lambda-Com a jövőben a szállítmányozáson, fuvarozáson túl olyan új területeken is meg kíván jelenni, mint a mezőgazdaság vagy a közúti személyszállítás. A cégcsoport tervei között szerepel továbbá szolgáltatásainak bővítése új funkciókkal, valamint nemzetközi terjeszkedésének folytatása új külföldi irodák megnyitásával.


WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai (Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. A WebEye Magyarország a vállalatcsoport termékeinek magyarországi értékesítését és ügyféltámogatását végzi.

Bővebb információ:
http://hu.webeye.eu/
www.utdij-bevallas.hu

Forrás: FLOW PR

(Ezt a cikket 187 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .