EKÁER Ellenőrzések Érdekvédelem Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

EKÁER: Hosszabb bírságmentes időszakot kér a NiT Hungary

Az érdekvédő szervezet levélben fordult a nemzetgazdasági miniszterhez

Az EKAER bírságmentes tesztidőszakának meghosszabbítását kéri a NiT Hungary. Az érdekvédelmi szervezet ügyvezető főtitkára, Dittel Gábor levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, hogy a törvénytervezetben meghatározott eredeti, március 1-jei időpontot tolják ki legalább április 1-jéig.

25 éves NiTVészesen közeleg a törvénytervezetből megismert március 1-jei határidő, s a gazdasági szereplők még mindig a 2014. december végi állapothoz hasonlóan, nem elfogadott és kihirdetett jogszabályokból, hanem tervezetekből és hallomásokból kénytelenek tájékozódni. Ezért fordult levélben Dittel Gábor, az EKAER-rel kapcsolatos minisztériumi egyeztetésekben aktívan résztvevő NiT Hungary ügyvezető főtitkára Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez.

„Arra kérjük a Nemzetgazdasági Minisztériumot, hogy a „bírságmentes” tesztidőszakot hosszabbítsák meg legalább 2015. április 1-jéig, annak érdekében, hogy a jogszabályokat megfelelő időben kihirdetve, az EKAER-rel érintett bejelentésre kötelezettek, valamint a fuvarozók fel tudjanak készülni a megváltozott jogszabályok alkalmazására. Valamint a mentességek szűkítése révén az a kör is fel tudjon készülni, amely jelenleg nem bejelentésre kötelezett” – fogalmazott levelében Dittel Gábor, aki azt is kéri a Minisztériumtól, hogy a NiT Hungary korábbi szakmai észrevételeit is vegyék figyelembe, s építsék bele a rendeletekbe, különös tekintettel a hazai fuvarozó vállalkozások piacvédelmét biztosító, nem honos fuvarozók által használt közlekedési engedélyek EKAER rendszerben történő rögzítésének jogszabályi szintű előírására.

Forrás: NiT HungaryPositive Communications Kft.
.

(Ezt a cikket 274 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .