Hírek Rendőrségi hírek

Új rendőrautókat kapott a Szabolcs megyei rendőrfőkapitányság

Összesen 114 új gépjárművet kapott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, a szolgálatba álló járműállomány nagyobb részét schengeni határőrizeti munkára fogja használni a rendőrség.

 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság új autóinak átadása Nyírbátorban 2015. február 6-án. A megyei főkapitányság 114 gépkocsit kapott, az új járműállomány nagyobb részét schengeni határőrizeti munkára használják. MTI Fotó: Kovács Attila
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság új autóinak átadása Nyírbátorban 2015. február 6-án. A megyei főkapitányság 114 gépkocsit kapott, az új járműállomány nagyobb részét schengeni határőrizeti munkára használják. MTI Fotó: Kovács Attila

Tarcsa Csaba dandártábornok, megyei főkapitány az autók pénteki, Nyírbátorban megtartott ünnepélyes átadásán elmondta, a rendőr-főkapitányság gépjárműparkja csaknem négyszáz darabos, most a rendőrautóknak körülbelül egynegyedét tudják lecserélni.

Hetvenhat járművet az Európai Unió Külső Határok Alapjának révén tudtak megvásárolni, további harmincnyolc rendőrautót pedig költségvetési keretből finanszíroztak – ismertette Tarcsa Csaba. Hozzátette, az elmúlt évek alatt a teljes járműparkot lecserélték, így jelenleg a kor igényeinek megfelelő rendőrautókkal rendelkezik a főkapitányság.

Az új beszerzésből eddig 86 szolgálati autót kapott meg a kapitányság, a fennmaradó 28 pedig március végéig érkezik meg.

A dandártábornok elmondta, a járműcsere a komplex rendőrségi program egyik eleme, amelynek keretében megújultak az informatikai és híradástechnikai eszközök, valamint az egy új nyíregyházi tevékenységirányítási központ létesítését is tartalmazza.

A megye rendőrségének nagyon fontos feladata a schengeni külső határ őrizete, amit továbbra is magas színvonalon kell fenntartani – fogalmazott Tarcsa Csaba, hozzátéve, ehhez a munkához több speciális járművet vásároltak. Tavalyi beszerzés például a terepjáró-képességgel rendelkező, mobil hőkamerával felszerelt Land Rover, de a program révén csapatszállító járműveket egyaránt sikerült megvásárolni.

A főkapitány tájékoztatása szerint az új Skoda, Audi és Mercedes típusú rendőrautók a 2006-os beszerzésű, régebbi Skoda Octaviákat és Nissan terepjárókat váltják le. Az új járművek nagyobb része a határrendészeti kirendeltségekhez kerül majd – tette hozzá a dandártábornok.

Forrás: MTI  (hvzs \ bám \ bhi)
.

(Ezt a cikket 172 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .