Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

TISPOL akcióban a rendőrség február 9. és 11. között

A rendőrség 2015. február 9. és február 11. között ellenőrzi a nehéz tehergépjárműveket és autóbuszokat; mindez az Európai Unió számos tagállamához hasonlóan a TISPOL TRUCK & BUS fokozott ellenőrzés keretében történik.

Havazás miatt leterelik a Budapest felé tartó teherautókat az M1-es autópályáról, Győr határában a 115-ös kilométerszelvénynél 2013. december 7-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Illusztráció – MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az ellenőrzés célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a közúti közlekedési balesetek áldozatai számának további csökkenése. Ennek érdekében az európai közlekedési rendőri szervek fokozottan ellenőrzik a tehergépjárművekre és autóbuszokra vonatkozó közlekedési szabályok megtartását, különös tekintettel a vezetési- és pihenőidőre, valamint a veszélyes anyagok szállítására.

Az ellenőrzés kiterjed továbbá a közúton elkövetett egyes kiemelt bűncselekmények – az embercsempészet, az illegális migráció, a fegyver- és kábítószer-csempészet, a vagyon elleni bűncselekmények – felderítésére, valamint a körözött személyek elfogására is.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 460 alkalommal tekintették meg.)