Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Havazás – A Dunántúlon több helyen is hófúvás nehezíti a közlekedést

A Bakony több mellékútján, Zirc térségében, valamint Tata és Kömlőd között is hófúvás nehezíti vagy lehetetleníti el a közlekedést – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap délután az MTI-t.

Tűzoltók a hófúvásban elakadt autót mentenek a Zalaszentbalázs és Gelse közötti úton 2015. február 8-án. MTI Fotó: Varga György
Tűzoltók a hófúvásban elakadt autót mentenek a Zalaszentbalázs és Gelse közötti úton 2015. február 8-án. MTI Fotó: Varga György

A 82-es főúton Zirc térségében takarítják a munkagépek az óránkénti 70-80 kilométer erősségű szél által az útra hordott havat. A Komárom-Esztergom megyei Tata és Kömlőd közötti út mintegy 10 kilométeres szakaszát zárták le hófúvás miatt.

Elzárt település nincs az országban – közölték.

Hófúvás nehezíti a közlekedést Somogyban is.
A viharos erejű szél a megyében több útszakaszon hótorlaszokat emelt – közölte a rendőrség és a katasztrófavédelem vasárnap délután az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint Kaposvár és Marcali térségében, Lengyeltótinál, Igalnál és az Andocsi tetőn is gondot okoz, hogy a szél folyamatosan visszahordja a havat az útra. A közútkezelő 39 géppel takarítja az utakat a hóátfúvások azonban jelentősen megnehezítik, néhány útszakaszon szinte lehetetlenné teszik a közlekedést.

Kaposfüred és Somogyaszaló közötti útszakaszon a délutáni órákban a 67-es számú főúton a 46-os és a 48-as kilométerszelvény közötti szakaszon az útburkolat szélei nem láthatóak, a forgalom rendőri irányítás mellett váltakozó irányban félpályán halad. Marcali külterületén, a 68-as elkerülő úton ugyancsak a délutáni órákban egy személyautó megcsúszott egy hóátfúváson és az árokba csapódott. A jármű vezetője nem sérült meg, az autó azonban jelentős mértékben roncsolódott.

A hatóságok azt kérik, hogy aki teheti, ne induljon útnak.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 260 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .