Rendőrségi lezárt ügy: hamis volt a vezetői engedély

Hamis volt a vezetői engedélye annak az 54 éves solti férfinak, akit a Közlekedési Felügyelet munkatársai ellenőriztek a 8-as számú főúton.

ORFK felvétele: H.Szabó Sándor
Illusztráció – ORFK felvétele: H.Szabó Sándor

A nyomozás során megállapított adatok szerint az 54 éves Sz. I. 2014. november 19-én 10 óra körüli időben egy nyergesvontatóval közlekedett a 8-as számú főút 70-es kilométerszelvényében, amikor a Közlekedési Felügyelet munkatársai megállították. Az ellenőrzés során elkérték vezetői engedélyét is, amit a férfi csak megjegyzések kíséretében adott át. Kiderült, ennek oka az volt, hogy a jogosítványt a sorszáma alapján más személy számára állította ki az arra jogosult hatóság, a nyilvántartások szerint Sz. I. nevére egyáltalán nincs vezetői engedély bejegyezve.

Az ügyben a férfival szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyatott nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság
.
Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 504 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások

LEAVE A RESPONSE

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..