Megújult a Nyíregyháza-Nyírbátor összekötő út közel 6 kilométeres szakasza Nagykálló térségében

Az Új Széchenyi Terv keretein belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében közel 6 kilométeren újult meg a Nyíregyháza és Nyírbátor közötti mellékút mintegy 614 millió forintból.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben összesen több mint 247 kilométert érintő beruházást hajtott végre. Az országos programon belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tavaly több mint 16 kilométeren indultak el a munkálatok, megközelítőleg 1,85 milliárd forint támogatásból.

A nemrégiben lezárult projekt közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező a 4911-es számú mellékút korábbi aszfalt kopórétegét profilba marta, majd egy rétegben újra aszfaltozta, a felújított szakaszon kijavította a pályahibákat, átépítette a szegélyeket, valamint kitisztította az árkokat és az átereszeket, továbbá rendezte a padkákat is. A Kállai-főfolyás-híd, valamint Kiskállói-csatorna-híd is megújult a projekt keretein belül, amelynek során a hídfők rossz állapotban lévő felületeit és a rézsűburkolat hibáit kijavították, kicserélték a szegélyeket, valamint a szigetelést és az aszfaltburkolatot, továbbá kiépítették a mederburkolatot. A munkálatok során tartós burkolati jeleket festettek fel. Így a megújult útszakasz jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket biztosít az utazóknak. A beruházás az Európai Unió több mint 614 millió forintos támogatásából valósulhatott meg az Új Széchenyi Terv keretében.

A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Új Széchenyi Terv keretében felújított útszakasz hosszú távon is kiváló állapotban maradhasson. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 142 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?