Busz hírek Gazdaság Hírek Üzemanyag

A Mol szállítja a Volánnak az üzemanyagot

A Volánbusz Zrt. által a Volán társaságok üzemanyaggal történő ellátására kiírt nyílt közbeszerzést, egyedüli ajánlattevőként, a Mol Nyrt. nyerte, a beszerzés teljes értéke nettó 53,8 milliárd forint – az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MOL
Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A beszerzés több részből áll: tartálykocsis, illetve benzinkutas kiszolgálás, Kelet-, illetve Nyugat-Magyarországon, külön-külön tételben.

A kelet-magyarországi tartálykocsis kiszolgálás értéke 21,4 milliárd, a nyugat-magyarországié 30,2 milliárd forint. A kelet-magyarországi benzinkutas kiszolgálás értéke 1,2 milliárd, míg a nyugat-magyarországié 1 milliárd forint.

A benzinkutas kiszolgálásnál például azt kellett megadni, hogy a Mol nettó nagykereskedelmi áraihoz képest mennyivel szállít magasabb áron az ajánlattevő. Ez az árrés mindkét országrészben 11,51 forint a normál gázolajnál és 31,49 forint a téli gázolajnál. A 95-ös benzinnél 10,11 forint, míg a 98-asnál 34,66 forint az árrés.

Forrás: MTI  (ghg \ gry)

(Ezt a cikket 153 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .