Gazdaság Hírek Közút Szervezetek hírei Útdíj

Útdíj – NFM: még nincs döntés a díjköteles szakaszok változásáról

Még nincs döntés a díjköteles szakaszok körének esetleges változtatásáról, arról a kormány dönthet a próbaüzem után – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI megkeresésére kedden.

Gépjárművek haladnak a 4-es főúton Vecsés határában, az útdíjköteles Liszt Ferenc-repülőtérre vezető út közelében 2015. január 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Gépjárművek haladnak a 4-es főúton Vecsés határában, az útdíjköteles Liszt Ferenc-repülőtérre vezető út közelében 2015. január 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A tárca írásos válasza szerint az éles működés elejétől folyamatosan figyelemmel kísérik a tapasztalatokat, a tanulságok és felhasználói észrevételek értékelését a lehető legrövidebb időn belül elvégzik, és javaslatot tesznek a kormánynak a felmerült problémák kezelését célzó változtatásokra.

Megfontolásra érdemes lehet például, hogy a megyei matricát ne a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első lehajtóig lehessen használni – emelte ki az NFM.

A végleges keretek kialakításánál elsődleges szempont, hogy a rendszer összességében a lehető legtöbb autós számára biztosítson a korábbinál jelentősen olcsóbb hozzáférést a gyorsforgalmi hálózathoz, az autópályák rendszeres használatára ösztönözzön, illetve az azonos szolgáltatási szintet nyújtó szakaszokat az ország minden részében azonos feltételekkel tegye elérhetővé – áll a minisztérium válaszában.

Forrás: MTI  (gká \ gte)
.

(Ezt a cikket 175 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .