Hírek Rendezvények Scania Sport Versenyek

Qualisport: Nehéz nap műszaki gondok nélkül

Hosszú napok óta először sikerült technikai problémák nélkül teljesítenie egy versenynapot a Qualisport kamionos egységének a 2015-ös Africa Eco Race-en. A viadal nyolcadik, a mauritániai Azougui körül teljesített hurokszakaszán Kovács Miklós pilóta és két társa, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő a kamionos kategóriában a negyedik legjobb időeredményt produkálva teljesítette a kemény menetet.

Forrás: Qualisport

Ami az afrikai Dakar-ralikon a rettegett Atar-Atar hurokszakaszt jelentette, annak az idei Africa Eco Race-en az Azougui környéki menet a megfelelője. A dűnés, tevefüves, a mezőnyt a végletekig próbára tevő szakaszt a viadal egyetlen állva maradt magyar egysége 7 óra 16 perc 18 másodperc alatt teljesítette: ez a kamionosok kategóriájában a negyedik helyre volt elegendő. A nyolcadik szakaszt is a Kamazok dominálták, ám némi meglepetésre a metángáz-hajtású új konstrukcióval versenyző Szergej Kuprijanov ezúttal gyorsabbnak bizonyult az összesítésben is élen álló Anton Shibalovnál. A harmadik helyen az MAN-es portugál versenyzőnő, Elisabete Jacinto végzett.

„Hosszú napok óta először fordult elő, hogy technikai problémák nélkül tudtunk teljesíteni egy szakaszt. Ez mindenképpen örvendetes, igaz, a szakasz nehézsége komoly megpróbáltatások elé állított bennünket is. Elég régen fordult elő, hogy előkerültek az ásók a kamionból, de ma ez is megtörtént. A második ellenőrzőpont előtt elástuk magunkat egy picit, így némi időre volt szükség, mire kiszabadultunk. Egyébként minden rendben, aggaszt azonban, hogy kamionos versenytársunk és jóbarátunk, Noel Essers még mindig ott rostokol a tegnapi szakaszon, ahol beragadt. Úgy értesültünk, hogy jól van, de természetesen törjük a fejünket azon, hogyan tudnánk segíteni neki” – fogalmazott Kovács Miklós, aki a Shibalov által vezetett kamionos összesítésben a 6. helyen állomásozik.

Forrás: Qualisport

A motorosoknál másodszor fordult elő a verseny kezdete óta, hogy Robert Theuretzbachernek sikerült felülmúlnia a domináns norvég fenegyereket, Pal Anders Ullevalsetert. A két KTM-es menő közül az északi vezet, előnye több mint 2 óra az osztrákkal szemben. Az autósoknál Jean Antoine Sabatier nyerte a szakaszt az idei verseny nagy felfedezettje, az ismét villantó Mathieu Serradori, valamint az Oscarral versenyző orosz Anton Grigorov előtt: eredményével a Predator buggy-val versenyző Serradori a kategória összesítésében is átvette a vezetést. Az élmezőnyből egyébként Miroslav Zapletal keddi kálváriája után egy másik korábbi éllovas, Jacky Loomans is eltűnt, a belga ugyanis úgy döntött, hogy Toyotájával kihagyja a napi szakaszt.

Csütörtökön Azougui és Akjoujt között egy 366 kilométer hosszú szelektív szakasz vár a mezőnyre: a szervezői előrejelzés szerint tipikus, rengeteg dűnével dúsított mauritániai menetet kell teljesítenie a január 11-én, Dakarban záruló viadal mezőnyének.

Forrás: Qualisport

 

(Ezt a cikket 158 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .