Negyven Euro 6-os DAF XF 460 Space Cab nyerges vontató állt forgalomba az Oberon Trans Kft.-nél

Jelentősen korszerűsödött az Oberon Trans Kft. flottája, ugyanis 2014 év végéig az ötven DAF XF105.460 Euro 5 EEV Space Cab nyerges vontatójából negyvenet új XF 460 Euro 6 Space Cab modellre cserélt le. A maradék tíz helyére pedig idén érkeznek ugyanilyen Euro 6-os XF-ek, a Hungarotruck Kft. és az Oberon Trans Kft. között kialakult hosszú távú együttműködés jegyében.

Euro 6-ra váltott az Oberon Trans

Ömlesztett áru, elsősorban gabona és hulladék nemzetközi, főként olasz, román, illetve német viszonylatú fuvarozásával foglalkozik a 2008-ban alapított Oberon Trans Kft. Ezenkívül a hazai közutak szórásához használt só kilencven százalékát is ez a vállalkozás szállítja ki. Ennek megfelelően a járművek jellemzően teljes terheléssel közlekednek, éves futásteljesítményük 150-160 ezer kilométer. Jelenleg az ötven félpótkocsi közül harminc mozgópadlós, önkihordó kivitelű, míg húsz nagytérfogatú billencs. A félszáz nyerges vontató mindegyike DAF gyártmányú, tíz még 2012-es évjáratú XF105.460 Euro 5 EEV Space Cab, míg a negyven új már XF 460 Euro 6 Space Cab modell.

DAF-Hungarotruck-Oberon-3„Néhány bérelt DAF XF105 vontatóval már az első években is jó tapasztalatokat gyűjtöttünk a megbízhatóság és az üzemanyag-fogyasztás terén. Majd 2011-ben, amikor negyven új nyerges vontató beszerzésére került sor, a DAF egy verhetetlen csomagot tett le az asztalra. Ebben a termék mellett a három évre szóló MultiSupport Full Care teljes körű javítási és karbantartási szerződés, a három év utáni visszavásárlási garancia, valamint a használt járműveink kedvező beszámítása jelentették a legfőbb érveket. Mindez nagyon jól kiszámíthatóvá teszi a költségeket és minimalizálja a kockázatokat, ami fontos előny számunkra.” – kezdte Teslér Zoltán, az Oberon Trans Kft. ügyvezetője.
„Az elmúlt években egy stratégiai partnerségen alapuló hosszú távú együttműködés alakult ki a Hungarotruck Kft. és a cégünk között. Ennek legújabb állomása ez a negyven Euro 6-os XF, amelyekkel a 2011-ben beszerzett DAF-okat váltottuk le, ugyanis a flotta fiatalon tartása és korszerűségének megőrzése érdekében hároméves kor után lecseréljük a vontatókat. Gépkocsivezetőink gyorsan megkedvelték az új XF-et, motorját azonos teljesítményszint mellett erősebbnek, nyomatékosabbnak érzik a korábbiakhoz képest. Üzemanyag-fogyasztásuk pedig nyers motorral körülbelül annyi, mint az Euro 5 EEV-seké bejáratottan. Gépkocsivezetőink teljesítményét, vezetési stílusát folyamatosan kiértékeljük, szükség esetén pedig igénybe vesszük a Hungarotruck járművezető-továbbképzését ennek tökéletesítéséhez. A Hungarotruck szervizével szintén jó az együttműködésünk.” – tette hozzá Teslér Zoltán.

Forrás: DAF – Hungarotruck Kft.

 

(Ezt a cikket 929 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?