Gazdaság Hírek Útdíj

MSZP: a Fidesz-KDNP lehetetlenné fogja tenni az útdíjjal kapcsolatos ülést

Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP lehetetlenné fogja tenni a szocialisták által kezdeményezett, az útdíjjal kapcsolatos keddi rendkívüli parlamenti ülés megtartását.

Résztvevők a Demokratikus Magyarországért Facebook-csoport demonstrációján az M1-M7 autópálya közös kivezető szakaszánál Budaörsön 2014. december 21-én. A szervezők félpályás útlezárással tiltakoztak az M0-s és a bevezető autópálya-szakaszok fizetőssé tételé ellen. MTI Fotó: Marjai János
Résztvevők a Demokratikus Magyarországért Facebook-csoport demonstrációján az M1-M7 autópálya közös kivezető szakaszánál Budaörsön 2014. december 21-én. A szervezők félpályás útlezárással tiltakoztak az M0-s és a bevezető autópálya-szakaszok fizetőssé tételé ellen. MTI Fotó: Marjai János

Harangozó Tamás, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap az MTI-vel közleményben tudatta: a házbizottság vasárnapi ülésén Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője világossá tette, a Fidesz-KDNP nem támogatja az MSZP-nek azt a kezdeményezését, hogy az embereknek ne kelljen díjat fizetniük az M0-s bizonyos szakaszain és az elkerülő utakon.

A szocialista képviselő azt írta, a házbizottságban a Fidesz bejelentette, hogy keddre egy másik parlamenti ülésnapot hívnak össze, ahol a plázastop meghosszabbításáról, valamint “a fideszes haverokat helyzetbe hozó”, az áruházláncok kötelező nyereségéről szóló, a köztársasági elnök által visszaküldött törvényeket fogják újra megszavazni. Mivel két különböző témájú ülés nem lehet ugyanazon a napon, ez azt jelenti, hogy az MSZP által kezdeményezett, az útdíjról szóló keddi ülésnap megtartását a Fidesz képviselői lehetetlenné teszik – szögezte le Harangozó Tamás.

Hozzátette: az MSZP vérlázítónak tartja, hogy miközben a korrupt kormánypártok az útdíjak ügyében gúnyosan az emberek szemébe nevetnek, változtatás nélkül áterőltetik a saját, mutyival teli törvényeiket, annak ellenére, hogy ezek még Áder János köztársasági elnök véleménye szerint sem alkalmazhatók január elsejétől.

Az MSZP kedden jelentette be, rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez, hogy kiderüljön, ki támogatja és ki ellenzi az M0-s és a bevezető autópálya-szakaszok fizetőssé tételét. A szocialisták azt akarják elérni, hogy azokon az utakon, ahol 2014-ben nem kellett fizetni útdíjat, jövőre se kelljen. A rendkívüli ülés összehívását az LMP-s és a független képviselők is támogatták.

A Fidesz vasárnap kezdeményezett ugyancsak keddre rendkívüli ülést, hogy a parlament megvitathassa az Áder János köztársasági elnök által az Országgyűlésnek megfontolásra pénteken visszaküldött két törvényt, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, valamint a kereskedelemről szóló törvény módosítását.

Forrás: MTI  (bcl \ guz \ sag)
.

(Ezt a cikket 123 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .