Hírek Rendőrségi hírek

Menet közben kővel dobálta a szemben közlekedőket – elfogták

Több mint húsz betört szélvédőről, illetve megrongált karosszériáról tettek bejelentést a rendőrségen 2014. november közepe óta a 4-es számú főút Kisvárda és Nyíregyháza közötti szakaszán éjszaka közlekedő autósok. A rendelkezésre álló adatok szerint valamennyi járművet egy szemben közlekedő gépkocsiból dobták meg kővel. A sértettek gyakran nem is tudták, hogy mi történt, az pedig csak a szerencsén múlt, hogy személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Fotó: Police.hu

Illetékességi területük szerint a Kisvárdai és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság folytat büntetőeljárásokat a megyei főkapitányság koordinálásával. A széleskörű adatgyűjtéssel párhuzamosan a rendőrök éjszakánként kamerákkal felszerelt gépkocsikkal cirkáltak az érintett útszakaszon, hogy minél előbb elfogják az életveszélyes dobálót. A 4-és főúton megerősített rendőri jelenlét 2014. november 29-én 0 óra után néhány perccel hozta meg eredményét, amikor éppen az egyik jelzés nélküli szolgálati gépkocsit megelőző autó visszapillantó tükrének csapódott egy szemközti járműből kirepülő kő. A rendőrök, miután meggyőződtek róla, hogy a megrongált autóban ülő férfi nem sérült meg, azonnal a másik kocsi után fordultak. Az a berkeszi bekötőúton próbált elmenekülni, de a rendőrök elállták az útját. Az autó sofőrje a többszöri felszólítás ellenére sem akart kiszállni, így az egyenruhások testi kényszerrel bilincselték meg. A gépkocsi ajtajában körülbelül tíz követ találtak a rendőrök.

T. Zsolt 39 éves kisvárdai lakos ellen a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folyik eljárás. A férfit a Kisvárdai Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatását. A gyanúsított elfogása után alkalmazott gyorsteszt kábítószer fogyasztást mutatott ki, amiért külön eljárás indul.

Elképzelhető, hogy nem minden károsult tett rendőrségi bejelentést. Kérjük, hogy akinek gépkocsiját  a fenti időszakban hasonló kár érte, forduljon a Kisvárdai vagy a Nyíregyházi Rendőrkapitánysághoz, hívja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 06-42-524-600 központi telefonszámát, illetve a 107-es, 112-es segélyhívók bármelyikét!

 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a november 27-én kitűzött nyomravezetői díjat visszavonta.

Forrás és további képek: Police.hu
.

(Ezt a cikket 255 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .